Categories
Kiti straipsniai

Energetinio naudingumo klasės

Energetinio naudingumo klasės parodo, ar būstas yra pakankamai ekonomiškas, tai yra, ar didelis energijos kiekis sunaudojamas būstui apšildyti. Aukščiausia energetinio naudingumo klase laikoma A, o žemiausia – G. Energetinio naudingumo klasę svarbu nustatyti tuo atveju, kuomet norima būstą parduoti ar išnuomoti – energetinio naudingumo sertifikatas yra vienintelis dokumentas, kuris gali parodyti, ar būstas yra pakankamai ekonomiškas.

energetinio naudingumo klasėsPaprastai būsimi būsto savininkai ar nuomininkai tiksi, kad namo šildymo išlaidos bus kuo mažesnės, taigi, jiems itin svarbu pateikti tai įrodantį dokumentą. Nors anksčiau energetinis sertifikavimas nebuvo privalomas, tačiau šiandien be jo neišsiversime, jei nuspręsime namą parduoti ar išnuomoti.

Categories
Informacines technologijos

Ką reikia perskaityti ant vaizdo registratoriaus instrukcijos?

Jei nusprendėte keliauti su mašina, tuomet rekomenduojame įsigyti video registratorių, kuris užfiksuos visas kelionės akimirkas. Kam jis reikalingas? Dažniausiai žmonės jį įsigyja kadangi nori fiksuoti kiekvieną kelionės akimirką. Važiuojant ten kur gamta yra nuostabi, nereikės nuolat pro langą laikyti iškištos kameros. Jei išsirinksite kokybišką daiktą vaizdas bus stabilus, spalvos nepriekaištingos. Tai puikus būdas vakarais gulint lovoje sugrįžti į akimirkas, kurios buvo tokios smagios. Tai tarsi dar viena kelionė po gražius Lietuvos kampelius… Rusijos? O gal geriau keliaukime į Afriką?

CarcamGeras vaizdo registratorius nenuvils rezultatu, kurį gausite. Įvertinę situaciją, kodėl jį perkate paskirkite tinkamą pinigų sumą. Žinodami savo galimos kainos intervalus galėsite kur kas greičiau įsigyti prekę, kadangi nesiblaškysite akių po nereikalingus prietaisus. Kiekvienas kokybiškas prietaisas turi savo rodmenis, kuriais remiantis tikrai nebūsite nusivylęs kokybe. Reikiamos informacijos klauskite pardavėjų arba skaitykite ant pakuotės.

  • Kas yra jo gamintojas, kokia kilmės šalis. Venkite kinietiškų. Geriausi japoniški ir vokiški.
  • Vaizdo sensoriaus tipas ir dydis. Kokio ilgumo ir dydžio medžiagą vaizdo registratorius gali gali užfiksuoti.
  • Koks yra laikiklio ilgis. Įvertinkite ar gerais keliais važinėsite. Kuo laikiklis ilgesnis, o kelias prastesnis, tuo didesnė galimybė jog jis paprasčiausiai nulūš. Šiuolaikinė plastmasė toli gražu nepasižymi patvarumu.
  • Objektyvios regos kampas: ar kamera gali sukiotis, kokiu kampu geba užfiksuoti vaizdą.
  • Kokia yra garso įrašymo kokybė. Ar norint įrašyti paukščių garsus važiuojant mašina reikalinga aukšta decibelų kokybė?
  • Ar kamera lengvai prisitaiso prie laikiklio. Juk nevažinėsime tūkstančių kilometrų su įjungta ir įtaisyta kamera. Reikia įvertinti situaciją kaip greitai ją galima paruošti aktyviam rėžimui.

Video registratoriaipasižymi labai plačiu kainos pasirinkimu. Žinoma, galite sumokėti kur kas mažiau pirkdama dėvėtą prekę, tačiau tuomet neturėsite garantinio lapelio ir negalėsite būti tikras, kiek vaizdo registratorius metų jums tarnaus. Geriau netaupyti pinigų ir įsigyti kokybišką daiktą. Juolab galite palaukti įvairiausių akcijų ir nuolaidų. Tuomet tikrai nepermokėsite.

Categories
Statyba

Kokius privalumus suteikia tinklinės tvoros?

Tinklinės tvoros yra plačiai naudojamos uždarose srityse: kiemuose, sporto aikštynuose, vaikų žaidimų aikštelėse ir pramonės srityse. Jos yra universalios ir labai perkamos gyvenamųjų namų ir komercinių pastatų gyventojų. Be šių tvorų ramiai neįvyktų nei vienas koncertas, teniso kortuose būtų nepatogu žaisti, žaidimų aikštelėse vaikai būtų nesaugūs.

tvorosTvoros tinklai užtikrina:

  1. Ilgalaikį patvarumą. Tvoros yra gaminamos iš cinkuoto plieno, todėl jos labai ilgai išsilaiko. Plienas gali būti padengtas specialiais tepalais, kurie padėtų išvengti korozijos ar sąlyčio su ledu. Tvoros tinklai puikiai atlaiko saulės spindulius ir lietų.
  2. Lengvą remontą. Atsiradus defektams, yra visiškai nesunku pakeisti tvorą kita.
  3. Lengvą priežiūrą. Paprastai priežiūros net gi nereikia, nebent dėl estetinio vaizdo galite kartas nuo karto praplauti tvorą su vandens žarna.
  4. Dizaino galimybes. Daugelis žmonių mano, kad tinklinės tvoros neturi jokio dizaino, o yra tik paprasta grandininė lyguma. Tai netiesa, nes atitinkamai pagal klientų poreikius, jos gali būti gaminamos įvairių spalvų, aukščių ir stilių. Vielą galima rinktis įvairaus storio, tam, kad per ją galėtų tilpti/netilpti tam tikros paskirties daiktai arba tam, kad būtų sukurta unikali išvaizda.
  5. Nebrangų įsigijimą ir montavimą. Kadangi tvoros tinklus įdiegti yra paprasčiau nei kitas tvoras, todėl ir kaina yra mažesnė. Pradinė pirkimo kaina yra kone pigiausia iš visų tvorų pasirinkimo.

Prieš montuodami tvorą, pasidomėkite vietos teritorijos plėtimo įstatymais. Įsitikinkite, ar galima montuoti tinklines ar kitų medžiagų tvoras. Atminkite, kad visada turite gauti atitinkamus leidimus. Susisiekite su aplinkinėmis įmonėmis ar vietos gyventojais ir įsitinkite, kad tvoroms kasami pamatai nepažeis svarbių komunalinių linijų ( vandentiekio, naftos gręžinių ir kita).

Tinklines tvoras galite užsisakyti tvorų montavimo paslaugas teikiančiose bendrovėse. Jos išmatuos Jūsų sklypą, pagamins tvorą pagal specialų Jūsų užsakymą ir tinkamai ją sumontuos. Kadangi tinklinių tvorų montavimas nėra labai sunkus procesas, darbai bus atlikti gana greitai.

Categories
Informacines technologijos

Ką rūkau – toks ir esu?

Turbūt kiekvienas daugiau ar mažiau esate girdėję citatą: „Ačiū, kad rūkote“. Ji tarsi ironiškai pašiepia visus savanoriškus ligų surinkėjus. Klaidingai manoma, jog rūkymas gali „dovanoti“ tik plaučių vėžį. Jo siūlomų ligų spektras daug platesnis, tačiau šiais laikais, sakoma, kad nieko nėra sveika. Tad kodėl gi nepasimėgavus skaniu dūmu, kuris gal realiai ir neatneša jokios naudos, tačiau žinodami, kad jis mums padeda atsipalaiduoti mes užsikuriame degtuką ir pridedame prie priemonės, kuris įvardijama kaip tabakas. Šiuo atveju vartoti vien žodį cigaretė yra kur kas per drąsu, nes rūkymo būdų ir priemonių yra labai daug – tiesiog rinkitės ir rūkykite. Nors tabako pramonė nebijodama sako, jog tabakas atneša daugiau minusų nei pliusų – rūkorių skaičius daugėja. Galbūt todėl jie taip drąsiai ir kalba… Nepanašu, kad pasaulyje būtų sukurtas panašaus tipo malonumas netuštinantis kišenės ir leidžiantis pasimėgauti skaniu dūmu.

  • Cigaretės turbūt yra pats populiariausias gaminys, kurį galima rūkyti, pasaulyje. Nors tarp žmonių cirkuliuoja jau ne vieną amžių, panašu, jog greitu metu ir nežada pasitraukti iš laiminčiųjų pozicijų. Iš džiovintų tabako lapų pagamintas gaminys kasdien susilaukia vis naujų rūkorių. Verta pastebėti, jog jie dar ir jaunėja. Nieko gero, bet kiekvienas renkasi pats.
  • Elektroninės cigaretės kuriamos kaip įprastų atmaina. Jas galima drąsiai išskirti kaip visiškai savita rūkymo būdą. Paprasčiausiai jis pasižymi savomis, išskirtinomis savybėmis. Elektroninės cigaretės gali būti ir benikotinės, taigi šiuo metu laikomos pačiomis sveikiausiomis. Na, bent jau nešančiomis mažiausiai žalos.
  • Cigaras daugeliui asocijuojasi su mafija, su filmais, kuomet barzdoti vyrai traukė storus ir brangius cigarus. Išties, jie dažniausiai siejami ne su kasdieniu rūkymu, o su tikru pasimėgavimu. Nors elektroninės cigaretės taip pat populiarios būtent dėl teikiamo malonumo, tačiau cigaras savo brangumu visą rūkymą įprasminą kaip labai retą, tačiau iškilmingą ceremoniją.
  • Kaljanas arba vandens pypkė plačiai paplitęs ir tarp tautiečių. Nesidrovėdamas jaunimas siūlo išbandyti ir tėveliams, o pastarieji manydami jog tai nieko blogo mielai leidžia juo mėgautis nepilnamečiams. Nepamirškite, jog jis kur kas nuodingesnis nei įprastos cigaretės.

CigarasRūkymo būdų yra daug. Jei turite valią geriau nesimėgauti nei vienu. Tačiau jei tai neša jums didelę naudą, bent jau vartokite tą, kuris yra mažiausiai nuodingas. Šiuo atveju – elektroninės cigaretės būtent pripažįstamos tokiomis.

Categories
Statyba

Kadastriniai matavimai – kaip viskas vyksta?

Kadastriniai matavimai reikalingi tuomet, kuomet norima nustatyti tikslias žemės valdas, ir tai gali būti reikalinga tikrai gana dažnais atvejais. Taigi, tokiu atveju neišvengiamai tenka kreiptis į specialistus, galinčius padėti šioje situacijoje. Vis dėlto, gana dažnai iškyla įvairių klausimų, kaip viskas vyksta ir ką vertėtų žinoti, taigi, pabandysime į juos atsakyti.

kadastriniai matavimaiKadastrinių matavimų paprastai prireikia tais atvejais, kuomet norima parduoti ar išnuomoti žemės sklypą, taip pat ir tuomet, kada jį reikia padalyti ar atlikti kitokius veiksmus. Taigi, kai norima tai atlikti, gana dažnai iškyla klausimas, kur vertėtų kreiptis – juk to patys tikrai negalėsime atlikti. Taigi, tokiu atveju vertėtų kreiptis į specialistus, kurie teikia tokias paslaugas. Gana dažnai jų paieškos pradedamos tiesiog internete, ir peržvelgiami įvairūs pavienių asmenų skelbimai. Vis dėlto, vertėtų kreiptis į įmones, kurios tikrai galėtų užtikrinti, kad darbai bus atlikti būtent taip, kaip reikia. Internete galite rasti tikrai nemažai tokių įmonių puslapių ir išsirinkti patį palankiausią variantą – juk šiandien rinktis tikrai turime iš ko. Taigi, tereikės pasiskaityti informaciją, ir rasti atsakymus į visus rūpimus klausimus.