Categories
Statyba

Pardavėjai ir nuomotojai siūlo būstą Palangoje – o kas geriau?

Gyvenimas pajūryje – tai kasdienis komfortas ir romantika, apie kurią svajoja dažnas lietuvis. Auganti nekilnojamojo turto rinka siūlo plačias būsto pasirinkimo galimybes, todėl galite būti tikri, kad atrasite jūsų lūkesčius ir poreikius atitinkančius namus. Tiesa, ne tik pardavėjai siūlo būstą Palangoje – sparčiai auga ir nuomos pasiūlymai. Štai čia susiduriama su esmine pasirinkimo problema. Kas geriau – būstas nuomai ar nuosavų namų įsigijimas? Patyrę brokeriai teigia, kad tiek vienas, tiek kitas sprendimas turi savų privalumų ir trūkumų.

Jei galvojate apie būsto nuomą

Būsto nuoma yra praktiškas ir patogus sprendimas, nereikalaujantis didelių išlaidų. Iš tiesų, užsienyje būsto nuoma yra vienas dažniausių pasirinkimų, kurį vertina ne tik jauni žmonės, bet ir didesnės šeimos. Tiesa, Lietuvoje tradiciškai į nuomą žiūrima kiek įtariai, manant, kad šis sprendimas tinkamas tik laikinam apsistojimui. Iš kitos pusės, būstas pajūryje ir jo nuoma yra optimalus pasirinkimas, jei norite čia atvažiuoti laikinam gyvenimui, pvz., galvojate apie kelių mėnesių atostogas. Apie nuomą verta galvoti ir tuomet, jei norite kurį laiką pagyventi ir padirbti pajūryje, tačiau nesate tikri, ar ilgam čia apsistosite. Tai puiki galimybė iš arčiau susipažinti su miestu, įvertinti gyvenamųjų rajonų privalumus ir trūkumus, kad galėtumėte apsispręsti, ar norite čia įsigyti būstą.

Jei galvojate apie būsto pirkimą

Categories
Verslas

NT paslaugos ir jų skelbimai

Pastaruoju metu NT sektoriaus paslaugos jau šiek tiek lėtina tempus, tačiau vis tiek išlieka dar labai aktyvios. Šiame sektoriuje galima rasti įvairių paslaugų, tačiau žinoma daugiausia žmonėms rūpi paskolų gavimas būstui ir brokerių pasiūlymai. O pažvelgus į skelbimus galima pamatyti ir gana aktyvias būstų nuomos paslaugas. Štai keleto NT sektoriaus paslaugų apžvalga.

Brokerių paslaugos

Reikia labai gerai žinoti, kodėl norima samdyti Nt brokerį, ir kam ši paslauga tikrai reikalinga, o kam ne. Kiekvienas pasakytų savaip, tačiau tikrai yra žmonių, kurie žino, kad brokeris savo darbą nudirbs geriau už juos. Kad jis sutaupys labai daug laiko ir efektyviau, pavyzdžiui, parduos jų būstą. Kai kurie NT brokeriai gali kartais ir nebūti labai naudingi. Pavyzdžiui, jeigu jūs nuomojatės būstą ir prie kiekvieno skelbimo primygtinai kabo ir NT brokeris. Bet visgi labai dažnai brokerių paslaugos yra reikalingos.

Butų nuoma

Turbūt pats populiariausias miestas būstų nuomai visus metus – Vilnius. Brangiausiai apsigyventi galima Vilniaus centre, Senamiestyje, Žvėryne. Kiek labiau įkandamesnės kainos centre yra Naujamiestyje, Stoties rajone, Naujininkuose, Žirmūnų pradžioje, Šnipiškėse. Na o einant tolyn į gyvenamuosius rajonus, galima tikėtis dar pigesnio gyvenimo, kuris visgi bus vis tiek gerokai brangesnis už kitų Lietuvos miestų. Sostinė yra sostinė ir čia visą laiką verda būsto nuomos rinka. Vasarą nuomos ieškotis galima ir tokiuose miestuose kaip Klaipėda, Palanga, Šventoji, Nida, Birštonas ar Druskininkai, pirmoje vietoje, žinoma, labiau išstatant būtent pajūrio vietas. Žinoma, kažkuriuo metu galbūt visoje Lietuvoje ims pigti būstų nuoma. Tuomet tiems, kas turi prisipirkę būstų iš paskolų su didelėmis palūkanomis galima bus graužtis nagus. Rinka, kurioje didžioji dalis kapitalo yra valdoma nuomos tikslais yra šiek tiek iškrypusi rinka ir ji tokia neturėtų būti, nes tai kiša koją žmonėms gyventi.

Komercinių patalpų nuoma

Categories
Kiti straipsniai

Vargas su sena dujine virykle

Sena dujinė viryklė gali tapti ne draugu, padedančiu virtuvėje, o erzintoju ir priešu. Dėl to senų dujinių viryklių remontas tikrai turėtų būti atliekamas kiekvienuose tvarkinguose namuose.

Netolygi dujų srovė

Kaip apie savo seną dujinę viryklę pasakojo Ona, simptomai tokių dujinių panašūs, todėl ir viryklių remontai nelabai tarpusavyje skiriasi. „Manau, kad mano turima dujinė viryklė yra gana panaši į daugybę kitų viryklių ir su ja viskas vyksta panašiai kaip ir su kitomis. Taigi, visų pirma, atsiranda pirmasis nemalonumas – netolygi dujų srovė. Nors viskas ir sureguliuota tvarkingai, tačiau kai kuriuose degikliuose duoda labai mažą srovę, o kituose didelę. Jausmas, kad kažkas kažkur būtų užsikimšę ir nepraeitų, o gal užspausta. Kyla klausimas, ar toks propano dujų naudojimas tuomet apskritai yra saugus. Ir nėra kaip su tuo kovoti. Arba gali labai sumažinti srovę, ateinančią nuo baliono, arba padidinti. Padidini – gerai ten, kur būdavo mažiausiai, blogai ten, kur būdavo daug. Ir atvirkščiai sumažinus. Taigi, norisi, kad viskas būtų kur kas paprasčiau, mažiau tokių keistų problemų ir netikėtumų, bet visgi jų pasitaiko. Tada tenka ieškotis meistro ir remontuoti“, – sako moteris.

Neužsidega automatinis degtukas