Categories
Grožis ir mada

Vaikiški vežimėliai: kaip išsirinkti tinkamą?

Dauguma moterų prisipažįsta, kad nėštumo mėnesiai būna vieni gražiausių gyvenime, tačiau tai nėra vien tik jaudinantis laukimas, bet  ir nesibaigiantis rūpestis: kaip įrengti vaiko kambarį, kokį vežimėlį įsigyti, kokius drabužėlius pasiruošti ir t.t. Vežimėlio pasirinkimas gali būti tikrai varginantis, kai jų yra tokia gausybė… Vaikiški vežimėliai gali būti labai skirtingi, todėl jums teks pasukti galvą, kokį vežimėlį išsirinkti, kad jis atitiktų jūsų individualius poreikius.

vaikiški vežimėliaiPirmas dalykas, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis vežimėlį, tai jo dydis. Jei gyvenate daugiabutyje ir tenka važinėti liftu, rinkitės tokį vežimėlį, kuris lengvai tilptų į liftą – taip išvengsite dažnai pasikartojančių nepatogumų. Jei tenka važinėti visuomeniniu transportu, taip pat bus geriau, jei pasirinksite nedidelį vežimėlį. Čia bus svarbus ir vežimėlio svoris, kad nepatirtumėte nepatogumų, kai vežimėlį reikės įkelti į autobusą ar troleibusą.

Categories
Informacines technologijos

Facebook reklama

Šiandien vis daugiau žmonių renkasi vien tik internetinę reklamą. Kadangi vis daugiau žmonių naudojasi internetu, ir dauguma jų jau įpratę didelę dalį darbų atlikti tiesiog neišeinant iš namų, ši reklama bene pati efektyviausia. Dauguma mūsų naudojasi socialiniu tinklalapiu Facebook, todėl ir čia reklama gali būti itin efektyvi. Vis dažniau pasirenkama facebook reklama, nes tai gali pritraukti dar daugiau žmonių ir parduoti dar daugiau prekių.

Facebook reklamaVis dėlto, tik iš pirmo žvilgsnio viskas gali atrodyti labai paprasta. Pradėjus plėsi auditoriją, dažnai pastebima, kad viskas vyksta ne taip sklandžiai, kaip norėtųsi. 

Categories
Statyba

Darbo rūbai – kaip juos pasirinkti?

Kai kurių veiklų specialistai neįsivaizduojami be tam darbui pritaikytų drabužių. Darbo rūbai – tai pagrindinė asmeninės apsaugos priemonė, kurią privalo naudoti kiekvienas darbuotojas. Apranga dažniausiai parenkama pagal darbo specifiką. Kuo darbo aplinkoje didesnė profesinė rizika, tuo daugiau dėmėsio reikia skirti darbo drabužiams bei darbo saugos priemonės. Tačiau ne visi darbdaviai sugeba priimti reikiamus sprendimus užtikrinant darbuotojų saugą. Šiame straipsnyje trumpai aprašysiu kelis darbo aprangos parinkimo aspekus.

Darbo rūbaiVisų pirma, kiekvienoje darbovietėje privaloma atlikti darbų saugos analizę ir užtikrinti saugią darbo aplinką. Darbo saugos reikalavimų nesilaikymas baudžiamas administracinių teisių pažeidimų tvarka, kelia pavojų darbuotojų sveikatai ar gyvybei, užtraukia didelę riziką ir atsakomybę darbdaviui. Norint išvengti šių nemalonumų ir rūpesčių, patariama samdyti profesionalų, kompetetingą darbų saugos specialistą, kuris atliktų išsamų profesinės rizikos vertinimą, parinktų tam tikram darbui būtinus darbo rūbus bei darbo saugos priemones.

Darbo rūbai privalo būti sertifikuoti, pasiūti pagal visus specialius reikalavimus. Pirmiausia šiuos drabužius renkamės pagal veiklos sričiai tinkamą audinį, vėliau pagal dydį, pasiuvimo modelį, spalvą. Pavyzdžiui statybos pramonėje naudojami rūbai turi būti ilgaamžiai, tvirti, lengvai skalbiami, šilti (jeigu dirbama šalto sezono metu), atsparūs dilimui, plyšimui ir svarbiausia turi apsaugoti darbuotojo odos paviršių nuo nubrozdinimų ir sužalojimų. Šiam drabužiui naudojamas sutvirtintas (320 gramų kvadratiniam metrui) audinys, papildomi sutvirtinimai ties alkūnėmis, įvairių dydžių kombinacijos su paslėptomis sagomis, daug užsegamų kišenių, rankogalių susiaurinimais, neišblunkančios spalvos dažais. Darbuotojo uniformą dažniausiai galima rintkis iš kelių drabužių tipų:

  • kūno apsauga – švarkai, striukės, liemenės, prijuostės chalatai arba kostiumai
  • kojų apsauga – puskombinezoniai, kombinezonai, kelnės ar šortai
  • pėdų apsauga – pusbačiai, batai su aulu, guminiai batai, sandalai
  • rankų apsauga – pirštinės, antrankoviai
  • galvos apsauga – šalmai, kepurės.

Taigi, darbo rubai – labai subtilus asmeninės apsaugos ir įmonės įvaizdžio aspektas. Nepamirškite, kad be išvardytų savybių darbo drabužis turi tikti darbuotojui, suteikti jam komforto jausmą, didelę judesių laisvę. Taip pat darbo apranga reprezentuoja įmonę, kuria jos įvaizdį, suteikia darbuotojams pasitikėjimą savimi ir klijentų pasitikėjimą darbuotojais.

Categories
Verslas

HP kompiuteriai

Tobulėjant visuomenei, keičiasi ir mus supanti aplinka. Galima drąsiai teigti, jog per pastaruosius metus padaryta technologinė pažanga išties pakeitė mūsų gyvenimus. Informacinės technologijos šioje srityje yra pats geriausias pavyzdys. Negana to, jog jos leidžia atlikti operacijas, apie kurias net nebūtume susimąstę, jo taip pat prisitaiko prie išaugusio gyvenimo tempo ir sąlygų. Kalbant apie kompiuterius, negalima nepaminėte gamintojo HP. Šios firmos prekės yra sulaukusios visuotinio pripažinimo, na o siūloma įvairovė yra išties neprilygstama. HP kompiuteriai gali būti skirstomi į įvairias kategorijas, kurios orientuotos į skirtingas vartotojų grupes. Jei jūsų tikslas gauti kokybišką prekę už prieinamą kainą, šis pasirinkimas tikrai vertas jūsų dėmesio.

Categories
Statyba

Energinio naudingumo sertifikatas

Kas yra tas vadinamas energinio naudingumo sertifikatas? Šis klausimas neduoda ramybės daugumai, nusprendusių parduoti savo būstą. Kam jis reikalingas ir kas jį gali išrašyti? Skubame jums į pagalbą: pasistengsime kuo suprantamiau paaiškinti, kas tai yra ir kam tai reikalinga. šis sertifiktas reikalingas, norint parduoti ar išnuomoti savo būstą – sertifikatas parodo, koks energijos kiekis sunaudojamas, norint apšildyti būstą.Energinis naudingumas žymimas tam tikromis klasėmis. Jos klasifikuojamos nuo A klasės (aukščiausia klasė) iki G (žemiausia klasė). Taigi, A klasė pažymi, kad sunaudojamos energijos kiekis yra minimalus, o G klasė parodo, kad sunaudojamos energijos kiekis yra labai didelis. Jei bus nustatyta, kad jūsų būsto energinio naudingumo klasė yra A, galėsite pasvarstyti ir apie būsto kainos pakėlimą, nes tai parodys, kad būstas yra ekonomiškas, ir po kiek laiko sumokėta suma atsipirks.