Categories
Kiti straipsniai

Parkavimas Rygos oro uoste: Mitai

Turbūt žinote, kad yra tokia paslauga kaip automobilio parkavimas greta oro uosto. Tai yra galimybė ramiai ir saugiai palikti savo automobilį, kol Jūs atostogaujate arba kitaip leidžiate laiką svetimoje šalyje. Džiugu, kad vis daugiau lietuvių naudojasi tokia galimybe. Galiausiai, juk galimas ne tik automobilio statymas greta Lietuvos oro uostų, tačiau ir parkavimas Rygos oro uoste bei kituose. Tai, kad paslauga yra, rodo, kad poreikis taip pat gana didelis.

Tiesa, kartais apie geras paslaugas sklando labai daug mitų, kurie trukdo suprasti – kodėl tai yra geras pasirinkimas. Pateiksime dažniausiai girdimus mitus ir bandysime juos paneigti.

Tikimės, kad tai padės suprasti šios paslaugos patogumą ir kai prireiks – pasinaudosite ja.

MITAS – tai yra brangi paslauga.

Gana dažnas mitas, kad mašinos parkavimas Rygos oro uoste yra labai brangus. Visgi, tai yra tik mitas. Geriausiai jį paneigti galite kiekvienas iš jūsų susipažinęs su kainomis, kurios yra viešos internete. Tikrai taip. Jas gali pamatyti kiekvienas, jos yra pateiktos viešai, tad įsivertinsite – ar saugus mašinos laikymas Jums atrodo brangus, ar ne.

MITAS – automobilis nebus saugomas.

Categories
Grožis ir mada

Geriausios antakių spalvos rudiems plaukams

Pilki antakiai yra populiarus brunetių pasirinkimas, nes jie gali derėti prie įvairių plaukų spalvų. Jei jūsų plaukai rusvi, juodi ar tamsiai rudi, pilki antakiai atrodys puikiai, nes jie nesikerta su jokia iš šių plaukų spalvų. Jei jūsų plaukai tikrai tamsūs, galbūt norėsite praleisti pilkų antakių tendenciją. Pilki antakiai neatrodys puikiai su juodais plaukais, o jei turite rusvus plaukus, jie išsiskirs kaip akis išdegę.

Mėlyni

Mėlyni antakiai puikiai atrodo ant brunetės plaukų, nors jie tinka ne visiems. Jei turite tamsiai rudus plaukus, jūsų mėlyni antakiai atrodys labiau arbatžolių spalvos, o tai gali nepatikti. Jei turite šviesiai rudus plaukus, mėlyni antakiai tikriausiai atrodys labiau pilkos spalvos. Jei turite šviesiai rudus plaukus, mėlyni antakiai yra geras pasirinkimas. Tačiau jei jūsų plaukai tamsesni, mėlynos spalvos antakių tendenciją turėtumėte praleisti. Nors ji nesikerta su juodais plaukais, mėlyni antakiai su tokia plaukų spalva neatrodys labai pagarbiai.

Žalia spalva

Žali antakiai – drąsus pasirinkimas, tačiau jie puikiai atrodo ant brunetės plaukų. Jei turite šviesiai rudus plaukus, žali antakiai atrodys labiau arbatžolių spalvos, o jei turite tamsius plaukus, jie atrodys kaip pilka spalva. Jei turite šviesiai rudus plaukus, žali antakiai yra puikus pasirinkimas. Tačiau jei jūsų plaukai tamsesni, galbūt norėsite praleisti žalių antakių tendenciją. Nors jie nesikerta su juodais plaukais, tačiau su šia plaukų spalva neatrodys labai glotniai.

Tamsiai rudi

Jei turite tamsiai rudus plaukus, tiks bet kokios spalvos antakiai, nors galbūt norėsite vengti arbatžolių ir žalių atspalvių, nes šios spalvos gali prastai derėti prie jūsų plaukų spalvos. Jei turite labai tamsių plaukų, galite eksperimentuoti su įvairiomis spalvomis. Tačiau turėtumėte vengti raudonos spalvos antakių priemonių ir geltonų atspalvių produktų. Dažai antakiams ir ekspertės patarimai.

Juoda spalva

DažaiJuodi antakiai yra drąsus pasirinkimas, kuris puikiai atrodo tamsiaplaukėms brunetėms. Jei turite labai tamsius plaukus, galite eksperimentuoti su įvairiomis spalvomis. Tačiau turėtumėte vengti raudonos spalvos antakių priemonių ir geltonų atspalvių produktų. Jei jūsų plaukai labai tamsūs, galite eksperimentuoti su beveik bet kokios spalvos antakių gaminiais. Galite naudoti geltonus, mėlynus ar žalius atspalvius arba net dviejų spalvų derinį.

Kuo skiriasi antakių pieštukas ir pudra?

Pagrindinis skirtumas tarp antakių pieštuko ir antakių pudros yra tai, kaip produktas yra tepamas. Antakių pieštukai tepami ritininiu šepetėliu, o pudros paprastai tepamos mažu kampuotu šepetėliu. Tai reiškia, kad pudros geriau tinka tikslesniam tepimui, o pieštukai palieka daugiau galimybių suklysti. Kitas skirtumas – pudros dažnai yra labiau pigmentuotos nei pieštukai, todėl jomis lengviau padengti retas antakių vietas. Todėl pudros idealiai tinka tamsių antakių turintiems žmonėms, kurie nori pieštuku užtušuoti šviesias vietas. Pudros taip pat yra ilgaamžiškesnės nei pieštukai, nes mažiau tikėtina, kad jos išdžius. Tai reiškia, kad žmonės, norintys ilgalaikės investicijos, turėtų rinktis antakių pudrą.

Categories
Kiti straipsniai

Kodėl svarbus šampūnas naminiams gyvūnams?

MopsasŠukavimas yra labai svarbus bendrai jūsų augintinio sveikatai. Tai taip pat puikus būdas sustiprinti jūsų ir augintinio ryšį. Gyvūnai augintiniai, kaip ir žmonės, nuolat meta plaukus. Šukavimas padeda išlaikyti švarų ir sveiką jūsų augintinio kailį. Jis taip pat apsaugo nuo pernelyg didelio plaukų slinkimo ir padeda palaikyti sveiką odą bei neleidžia daugintis bakterijoms ir grybeliams, sukeliantiems odos alergijas. Gyvūnų augintinių šampūnai yra specialiai sukurti konkretiems jūsų augintinio poreikiams tenkinti, be to, jie pasižymi gausiomis putomis, kurios veiksmingai ir kruopščiai valo jūsų augintinio odą ir kailį, tačiau nėra per daug šiurkštūs ar sausinantys. Naminių gyvūnėlių šampūnai turi subalansuotą pH, t. y. nėra nei per daug šarminiai, nei per daug rūgštūs. Jie skirti jautrią odą turintiems augintiniams ir gali būti naudojami šunims ir katėms. Naminių gyvūnėlių šampūnai sukurti taip, kad jūsų augintinio kailis ir oda būtų sudrėkinti ir švarūs, tačiau nepašalintų natūralių aliejų. Juose taip pat nėra jokių aštrių cheminių medžiagų, galinčių iš jūsų augintinio kailio pašalinti natūralius aliejus ir sukelti dirginimą. Petuxe ir rinkos tendencijos.

Categories
Kiti straipsniai

6 plaukų dažų prekės ženklai, kurie nepakenks jūsų plaukų sruogoms

Purple plaukaiJei kada nors dažėtės raudonai ar mėlynai, žinote, kad plaukų dažai gali turėti ilgalaikį poveikį jūsų plaukams. Bet kokių plaukų dažų naudojimas yra įsipareigojimas, tačiau kai kurios formulės yra žalingesnės už kitas. Plaukų dažai gali būti smūgis plauko stiebui ir po to kelias savaites ar net mėnesius jie gali būti tarsi šiaudai. Tačiau atlikę tinkamus tyrimus ir pasitelkę tinkamus produktus galite išvengti plaukų dažų žalos ir išgauti norimą spalvą su nedidele šalutine žala. Rinkdamiesi plaukų dažų prekės ženklą, pagalvokite, ko siekiate: Ar norite natūraliai atrodančių rezultatų, kurie išliktų ilgai? Ar esate pasirengę daryti kompromisą dėl ilgaamžiškumo, kad dabar būtų kažkas ryškaus? Ar jums svarbi įperkamumo kaina? Geriausias būdas išvengti kenksmingų cheminių medžiagų – prieš perkant perskaityti etiketes. Profesionalus plauku dazai ir specialisto patarimai.

Amoniakas

Amoniakas yra klasikinė plaukų dažų sudedamoji dalis, kuri tapo nebemadinga dėl savo stiprių šarminių savybių. Dėl jo plaukai netenka natūralių aliejų ir galvos oda tampa sausesnė nei įprastai. Amoniakas kartais naudojamas kartu su kitomis čia išvardytomis cheminėmis medžiagomis, tačiau pats savaime plaukų dažuose randamas retai.

Categories
Verslas

Ekspertai atsako: koks traktorius reikalingas moderniam ūkininkavimui?

Traktoriai yra vieni svarbiausių žemės ūkio įrenginių. Jei šiais metais planuojate įsigyti naują ar naudotą traktorių, į ką turėtumėte atsižvelgti? Ekspertai pasiruošę Jums padėti!

1. Kiek traktorius kainuoja?

Paskutinis dalykas, į kurį reikėtų atsižvelgti – pirkimo kaina – dažniausiai yra ta, nuo kurios augintojas nori pradėti. Prekiautojai gali konkuruoti dėl pirkimo kainos, tačiau daugelis kitų veiksnių priklauso nuo įrangos kainos.

Įrangos nuosavybės dinamika keičiasi, o šiais laikais augintojai labiau imasi sudėtingumo analizuodami tikrąsias nuosavybės išlaidas. Daugiau augintojų atsižvelgia į visą produkto pakuotę ir naudą, o ne tik žiūri į pirkimo kainą.

Kiti veiksniai, sudarantys nuosavybės išlaidas, apima siūlomą finansavimą; garantijos galiojimo laikas; numatomas eksploatacinių dalių tarnavimo laikas ir kaina; degalų sąnaudos; ir perpardavimo vertė. Augintojai linkę sutelkti dėmesį tik į pradinę kainą, tačiau tikrai turi atsižvelgti į visą paketą – kiek ilgainiui kainuos traktorius.

Esant šiandieninei dyzelino kainai, degalų sąnaudos yra svarbesnės nei buvo anksčiau. Jei vienas traktoriaus modelis kainuoja šiek tiek pigiau, bet sudegina 20 procentų daugiau dyzelino, netrunka per daug laiko, kol skirtumas bus padengtas iš jūsų metinės degalų sąskaitos.