Categories
Verslas

Atostogos ir kreditas: kaip sutaupyti

Jeigu prieš kurį laiką jūsų sąskaitoje atsirado greitasis kreditas, panaudoję gautus pinigus imate gyventi kiek kitokiu režimu: kad galėtumėte grąžinti, ką pasiskolinote. Tai normali praktika ir ja reikia užsiimti, toks ir yra skolinimosi ciklas: skolinatės, išleidžiate, tada taupote, didinate savo pajamas ir grąžinate. Jeigu tas grąžinimo etapas kaip tik išpuolė per atostogas, gal nusiminsite ir abejosite savimi, gailėsitės, kad negalėsite paatostogauti su šeima. Bet iš tiesų juk galėtumėte. Nes tai yra mitas, kad atostogos reikalauja pinigų.

Mitas, kad atostogoms būtina išleisti daug

Tad jūsų turimas kreditas neturėtų jums niekaip sugadinti vasaros ar sutrukdyti poilsiauti. Ta mintis, kad per atostogas turite daug išleisti pinigų pramogoms, yra ne kas kitas, o reklamos ir medijų įpiršta mintis. Kurią aišku sukūrė tie, kas užsiima turizmo ir laisvalaikio paslaugomis ir kas yra suinteresuoti iš to uždirbti. Tai, ko iš tiesų reikia atostogoms, tai laisvas laikas. Tai yra, neiti į darbą ir neturėti šimto darbų namuose. Tai, kad jūs nedirbate, jau iškart ir yra atostogos. O toliau jums belieka užsiimti malonia veikla, kuri visiškai neturi būti koks nors gulėjimas Turkijos paplūdimyje ar skraidymas su parasparniu. Tai gali toks pats malonus ir nieko nekainuojantis dalykas, kuris gali pradžiuginti ir jus, ir jūsų šeimą, o kartu ir gerinti savijautą dėl to, kad pinigų neišleisite, taigi, lengvai vėliau juos grąžinsite, ką pasiskolinote.

Atostogos kaime ir gamtoje

Categories
Statyba

Naujos statybos projektai Vilniuje – auganti ir tobulėjanti NT rinka

Lietuvos sostinė – sparčiai augantis ir nuolatos stiprėjantis miestas, sulaukiantis išskirtinai didelio naujakurių dėmesio. Šiuo metu didele paklausa džiaugiasi Amber City naujos statybos projektas Vilniuje ir kiti modernūs NT būstai, atitinkantys tiek jaunų pirkėjų, tiek vyresniųjų gyventojų poreikius. Nekilnojamojo turto brokeriai džiaugiasi, kad didėjanti paklausa skatina vystytojus ieškoti modernesnių, šiuolaikiškesnių ir patogesnių sprendimų.

Įvertinkite galimybių ir poreikių santykį

Jei nusprendėte investuoti į nekilnojamąjį turtą, visų pirma turite atsakyti į kelis esminius klausimus. Svarbiausi – kokios yra jūsų finansinės galimybės ir kokius reikalavimus keliate naujiesiems namams? Abu klausimai reikalauja racionalaus poreikių ir galimybių įvertinimo. Žinoma, jei būstą perkate iš turimų santaupų, galite sau leisti daugiau, tačiau, jei nekilnojamojo turto įsigijimui jums reikalinga paskola, būkite itin atidūs – neracionalus sprendimas gali tapti sunkia finansine našta, kuri keis jūsų įprastas komforto sąlygas. Labai svarbu iš anksto nuspręsti dėl mikrorajono, kuriame ketinate gyventi. Jūsų pasirinkimas lems ir būsto kainą, ir jūsų patogumą (pvz., įvertinkite susisiekimą su darboviete). Visais atvejais verta pasitarti su finansininkai ir NT brokeriais, kurie padės priimti optimaliausią sprendimą.

Šiuolaikiniai NT projektai Vilniaus gyventojams

Categories
Grožis ir mada

Šviestuvai internetu – kai reikia nestandartinių sprendimų

Įranginėjant naujas erdves dažnai jaučiama nemaža atsakomybė: reikia suderinti kiekvieną detalę, parinkti medžiagas, kurios nenusidėvėtų po metų, samdyti meistrus, galinčius gerai atlikti savo darbą. Be viso to, būtina atkreipti dėmesį ir į svarbiausius akcentus, kurie būtini bet kokio tipo patalpoms. Vienas jų – apšvietimas. Jis kuria atitinkamą nuotaiką, turi įtakos patalpose esančių žmonių nuotaikoms, emocijoms, darbingumo ar poilsio lygiui. Šiandien, kai žmonės išmoko nebeapsiriboti blankią šviesą skleidžiančiais centriniais šviestuvais, kurių turi užtekti visam kambariui ar erdvei apšviesti, galima įmontuoti tikrai modernias ir kokybiškas apšvietimo sistemas. Jei kaip tik šiuo metu tokių ieškote, vertėtų apsvarstyti paslaugą šviestuvai internetu.

Kodėl šviestuvai internetu – tikrai gera idėja?

Šviestuvus pirkti elektroninėse parduotuvėse verta vien todėl, kad vis laisvėjanti visuomenė mėgsta turėti platų pasirinkimą ir itin vertina ne masiškai gaminamus, o unikalius, vienetinius gaminius. Kadangi skaitmeninės rinkodaros ir interneto amžius suteikia visas įmanomas galimybes verslą vystyti neįrenginėjant fizinių parduotuvių, nemažai rinkos žaidėjų savo veiklą perkėlė ar pradėjo būtent e. verslu. Todėl šviestuvai internetu gali pasiūlyti pakankamai įvairų asortimentą, o jei jo nepakaks lietuviškuose šaltiniuose, prekių atsisiuntimo sąlygos iš užsienio tokios palankios, kad nė nepajusite didelio skirtumo. Tai padės sukurti išskirtinį, jūsų skonį atitinkantį interjerą, kuriame dominuos apšvietimo sistemos, atliekančios tikrai didelį vaidmenį. Jos ne tik tinkamai apšvies skirtingus patalpų kampelius, bet ir bus tvirtos, patikimos bei lengvai įmontuojamos.

Categories
Statyba

Naujamiesčioalėja projektas – butai su daline ir pilna apdaila

Gyvenimas didmiestyje turi savų privalumų ir trūkumų. Vilnius orientuotas į jaunų, žingeidžių ir aktyvių žmonių poreikius, vertinančius pulsuojantį gyvenimo ritmą. Iš kitos pusės, praktika rodo, kad itin didelio dėmesio sulaukęs Naujamiesčioalėja projektas vertinamas dėl galimybės vos per kelias minutes pasiekti žaliąją miesto teritoriją – garsųjį Vingio parką, taip pat – mėgautis privatumu, gyvenant atokiau nuo triukšmingų miesto gatvių, tuo pačiu esant vos keli kilometrai nuo populiariausių miesto objektų, centro, Gedimino kalno.

Augantys pirkėjų lūkesčiai

Siūlydami modernius ir šiuolaikiškus gyvenamuosius daugiabučius, NT vystytojai supranta, kad svarbų vaidmenį atlieka ne tik gyvenamoji aplinka ir lokacijos zona, bet ir būstų išplanavimas, jų apdaila. Ilgą laiką pirkėjai vertino namus tik pagal jų kainą ar gyvenamąjį rajoną, tačiau šiandien, gerėjant ekonominei situacijai, pirkėjai tampa išrankesni ir kelia didesnius reikalavimus tiek būsto išplanavimui, tiek jo įrengimui. Siekdami įgyvendinti individualius pirkėjų poreikius, Naujamiesčioalėja projekto rengėjai siūlo erdvius, patogiai suprojektuotus butus. Visi butai turi balkonus su dažytais stiklais, kurie suteikia daugiau privatumo, tačiau nesumažina saulės šviesos.

Individualiems pirkėjų poreikiams – dalinės ir pilnos apdailos butai

Categories
Informacines technologijos

Apsipirkimo internetu saugumo patarimai

Jeigu apsipirkinėjate 1a.lt interneto parduotuvėje, vienas žingsnis link saugaus apsipirkimo jau žengtas: jūs esate saugioje interneto parduotuvėje. Tačiau – tai tik pirmasis žingsnis, o jų yra ir daugiau. Ką daryti, kad užtikrintumėte tikrai saugų apsipirkimą internetu? Keletas patarimų pravers perkant bet kurias prekes.

Apsipirkite tik patikimoje interneto parduotuvėje

Taigi, pirmiausia reikėtų mokėti atskirti gerą interneto parduotuvę, tokią kaip 1a.lt, nuo nepatikimos. Vertinti jas reikėtų taip pat, kaip ir realybėje. Ir labai didelę dalį vertinimo jums užtikrins jūsų intuicija, kuri dažniausiai neapgauna. Jeigu apsilankę interneto parduotuvėje matote, kad visur yra tikrai geri kokybiški tekstai, normalus dizainas – kažkas negailėjo ir skyrė tam pinigų, o ne paliko kaip yra, kad tik greičiau nešvarius darbelius prasuktų. Tačiau vien šio įspūdžio negana. Ieškokite atsiliepimų apie svetainę, ar ji būtų lietuviška, ar angliška. Tai labai greitai matysis rekvizitai.lt, google reviews ir kitose svetainės. Jeigu nėra visiškai jokios informacijos – vadinasi, tai labai nauja, šviežia svetainė. Tad jūsų pačių valia, ar rizikuoti. Kartais būna parašyta pora blogų komentarų, bet atsižvelkite į tai, per kiek laiko jie parašyti ir koks yra gerų ir blogų santykis. Dažniausiai žmonės skiria laiką komentarams tik tada, kai būna labai nepatenkinti. Jeigu apie įmonę yra keli blogi komentarai, bet ji sėkmingai veikia jau daug metų ir kitų nusiskundimų nėra – tuomet viskas labai gerai.

Neatsiskaitinėkite kortelėmis be jokių slaptažodžių ir turėkite gerus slaptažodžius

Kitas saugumo perkant internetu momentas: mokėti tinkamai atsiskaityti. Jeigu atsiskaitinėjimas kredito kortele yra tiesioginis, ne per PayPal sistemą ar kitą apsaugos sistemą, jeigu nereikia slaptažodžių, tik kortelės viršaus ir apačios – būkite atsargūs. Lietuviškose interneto parduotuvėse toks pinigų išviliojimo modelis dar nėra labai populiarus, bet pasaulyje tai yra gana dažnas reiškinys, tad būkite labai atsargūs. Sistema turi reikalauti slaptažodžių ir ji turi būti gerai pasaulyje žinoma pinigų pervedimo sistema. Lietuvoje tokia veikianti yra, pvz., PaySera.

Neatskleiskite visų duomenų apie save