Categories
Kiti straipsniai

Ar oras vanduo šildymas efektyvus Lietuvoje?

Lietuvoje labiausiai paplitęs būdas šildyti būstą – naudoti individualias šildymo sistemas, varomas kietuoju kuru – malkomis ar briketais (retesniu atveju – dujomis). Tačiau tokie šildymo sprendimai nėra idealūs. Jie ne tik kainuoja daug daugiau pinigų, bet ir daro didesnę žalą gamtai išmesdami degimo metu išsiskyrusias nuodingas medžiagas į aplinką.

Dėl šios priežasties vis daugiau Lietuvos namų savininkų ieško alternatyvių šildymo sprendimų. Vienas iš tokių sprendimų yra oras vanduo šildymas. Ši šildymo sistema paima šilumą iš lauko oro ir perduoda ją į vandenį, kurį galima naudoti grindų šildymui bei kitiems šilto vandens poreikiams.

Oras vanduo šildymas yra populiariausias Švedijoje, kur šiuo metu juos naudoja apie 55 proc. namų ūkių. Lietuvoje šia šildymo sistema taip pat auga susidomėjimas – per pastaruosius dvejus metus jų populiarumas išaugo 5 proc. Ekspertų teigimu, ši šildymo sistema yra vienas efektyviausių ir ekologiškiausių sprendimų, skirtų būstui šildyti. Ji efektyviai veikia net esant -15C ar žemesnei aplinkos temperatūrai. Nors tai palyginti nauja technologija Lietuvoje, tačiau ji vilioja pirkėjus taip pat ir dėl savo efektyvumo ir ekonominės naudos.

Categories
Kiti straipsniai

Specialisto patarimai kūno priežiūros klausimu

Kokie yra patys svarbiausi patarimai kūno priežiūros klausimu?

CeraveVerta pastebėti tai, kad mūsų kūnas yra mūsų tvirtovė. Jis koja kojon per gyvenimą žengia kartu su mūsų siela. Puikiai suvokiame tai, kad kiekvieno iš mūsų išorinė išvaizda yra labai skirtinga. Ne analogiškas yra mūsų ūgis, kūno sudėjimas, odos spalva ir dar begalės kitų dalykų. Puikiai suvokiame tai, kad visiškai vienodų žmonių tikrai nėra. Kad ir kaip ten bebūtų, kažkas jų kųne vis tiek bus išskirtinio. Drąsiai galima teigti, kad pasirūpinti gera savo kūno savijauta labai svarbu kiekvienam iš mūsų. Kai aplink tiek pagundų, tai padaryti gali būti labai sunku. Būtina pastebėti tai, kad ir kaip ten bebūtų, viskas prasideda nuo mūsų vidinių parametrų. Labai dažnai teigiama, kad genetika yra visa ko sudedamoji dalis. Tačiau, taip tikrai nėra. Drąsiai galima teigti, kad pastaroji yra itin reikšminga, tačiau sudaro tik apie 50 procentų viso galutinio rezultato. Būtina pastebėti tai, kad likusią dalį lemia mūsų indėlis ir tai, kaip sugebėsime sėkmingai užtikrinti gerą organizmo sveikatą. Be jokios abejonės, šiuo klausimu yra labai svarbi sveika mityba, aktyvus gyvenimo būdas, geriamojo vandens vartojimas. Drąsiai galima teigti, kad esminius principus šiuo klausimu žinome kiekvienas. Tačiau, ar jais vadovaujamės taip, kaip reikėtų? Greičiausiai, ne. Be jokios abejonės, puikiai suvokiame tai, kad jei mūsų organizmas sveikatos klausimu patiria įvairius nemalonumus, tai labai akivaizdžiai yra pastebima ir mūsų išorėje. Tarkime, blogėja odos būklė, ima lūžinėti ir slinkti plaukai, lūžta nagai ir pan. Išorinių padarinių šiuo atveju yra pastebimas tikrai ne vienas. Be jokios abejonės, labai svarbu suvokti tai, kad ne kas kitas, kaip tik mes patys galime užkirsti tam kelia. Vienas iš esminių kriterijų čia yra apsauga. Tarkime, kyla klausimas, kaip tinkamai apsaugoti odą nuo sudirgimo? Puikiai žinome, kad dirgiklių aplinkoje gali būti ne vienas. Tai tokie aplinkos veiksniai, kaip saulė, vėjas, termoreguliaciniai veiksniai. O ką jau ir kalbėti apie mechaninius pažeidimus. Kiekvienas iš jų yra labai rimtas. Šiuo atveju apsaugą bent kiek padeda užtikrinti cerave kosmetika. Puikiai suvokiame tai, kad svarbu saugoti viso kūno odą, taip pat ir veido, rankų, kojų audinius. Kiekvienam iš jų turi būti skiriama išskirtinė priežiūra. Čia puikiai tinka kokybiški produktai, kurių sudėtis yra praturtinta natūraliais ingridientais. Jie mūsų kūnui yra labai artimi ir reikalingi.

Categories
Statyba

Kuriame namus pagal savo svajonių gaires

Kaip galima sukurti namus pagal savo svajonių gaires?

NamaiVerta pastebėti tai, kad svajoti apie savus namus pradeda dar nuo mažų dienų. Įsivaizduojame tai, kokioje vietoje jie galėtų stovėti ir kaip atrodyti. Drąsiai galima teigti, kad vaikų vaizduotė šiuo klausimu yra labai laki. Dėl šios priežasties namai ne visuomet gali būti itin realios išvaizdos. Kur kas dažniau pastrieji atrodo lyg būtų iš kitos planetos. Tačiau, visu tuo ir yra nuostabi vaikystė, kad ribų esamoms fantacijoms tiesiog nėra. Be jokios abejonės, laikui bėgant į gyvenimą yra pažvelgiama visai kitomis akimis. Augant keičiasi požiūris ne tik į namų statybą, tačiau ir į daugelį kitų dalykų. Būtina suvokti tai, kad namų statybos tendencijos taip pat nestovi vietoje. Laikui bėgant jos keičiasi iš esmės. Būtina suvokti tai, kad keitėsi ne tik pačių namų išvaizda, tačiau ir jų statybai reikalingos medžiagos. Būtina suvokti tai, kad jų pasirinkimas prieš 50 metų ar net dar daugiau, tikrai nebuvo toks diedelis, koks jis yra dabar. Šiandien statybinių prekių gausa rinkoje tikrai džiugina. Be jokios abejonės, labai dažnai jos nėra gaminamos mūsų šalyje, dėl šios priežasties jų eksporto galimybės yra itin svarbios. Tai lemia ne tik tai, kokia bus jų kokybė, tačiau ir kaina. Be jokios abejonės, kiekvienam namus statančiam asmeniui šis aspektas yra itin svarbus. Būtina suvokti tai, kad namo statyba yra tikrai labai brangus malonumas. Net pats paprasčiausias, ne prestižinėje Lietuvos vietoje statomas namas gali kainuoti mažiausiai 50 000 eu ar net kiek daugiau. Tačiau, Vytstata karkasiniai namai vadovaujasi ekonomiškumo principais ir leidžia bent kiek sutaupyti. Greta finansinių veiksnių, labai svarbus yra ir laiko klausimas. Pageidaujama, kad namas būtų pastatomas kaip tik galima greičiau. Tačiau, būtina suvokti tai, kad pastarojo per savaitę baigti tikrai nėra įmanoma. Jei darbai yra atliekami nuosekliai ir tinkamai, remiamasi aplinkos veiksniais ir klimatu, pastarieji gali būti baigti per 5 – 6 mėn. Be jokios abejonės. Labai didelė šio laiko dalis yra skiriama stogui. Apie tai: vytstata.lt/paslauga/stogo-dengimas. Tai ne tik atriekia didelę finansinę dalį visos, bendros namo visumos, tačiau ir užima nemažai laiko. Tačiau, kad ir kaip ten bebūtų, be šios konstrukcijos joks pastatas nėra įsivaizduojamas. Sėkmės statybose!

Categories
Kiti straipsniai

Oras vanduo sistema: 3 privalumai, lyginant su kitais šildymo būdais

Atsižvelgiant į tai, kaip dažnai žmonės pasirenka oras vanduo sistemą namų šildymui, galima sakyti, jog tai geriausias būdas, lyginant su kitomis sistemomis. Dėl ko renkamasi būtent tokį šildymą lemia kelios svarbios priežastys – patogumas, saugumas, paprastas montavimas.

1. Universali ir patogi šildymo ir vėsinimo sistema

Kūrenant malkomis jau iš anksto, prieš šildymo sezoną reikia sukti galvą, kaip apsirūpinti žaliava. Žinoma, užsisakyti ir nusipirkti malkų tikrai nėra sudėtinga, tačiau įvertinkite kiek laiko tai užtrunka. Įsigyti kuro, jį kažkur susikrauti, kiekvieną dieną nešti malkas iš sandėliuko, kurti pečių, stebėti, kada baigsis kūrenimas… Visa tai reikalauja daug laiko ir pastangų, kurių dirbantis žmogus labai stokoja. Kūrenant kitus katilus, taip pat juos reikia prižiūrėti, galbūt tik dujiniai katilai savo patogumu panašūs į oras vanduo sistemą.

Vieną kartą nustačius šilumos siurblius oras vanduo, jų prižiūrėti daugiau nereikia. Sumažinti ar padidinti šilumą namuose galima per išmaniuosius įrenginius, pavyzdžiui, būnant darbe. Oras vanduo sistema yra visiškai autonominė, ji neužima daug vietos, o tai dar vienas privalumas, lyginant su pečiais. Taip pat ši sistema vasarą vėsina, todėl nebereikia papildomai ieškoti kondicionierių.

Categories
Kiti straipsniai

Šuo – geriausias žmogaus draugas

Kaip tinkamai pasirūpinti šunimi?

ŠunysPuikiai suvokiame tai, kad požiūris į gyvūnus pastaruoju metu kito iš esmės. Jei seniau augintiniai buvo reikalingi kaip tam tikra apsaugos priemonė ar funkcijas atliekantis objektas, šiomis dienomis tai jau tapo gilia praeitimi. Jaunimas ir naujai besiformuojanti visuomenė diktuoja visiškai kitokias tendencijas. Drąsiai galima teigti, kad toks požiūris tiek žmogui, tiek, žinoma, ir gyvūnui yra labai naudingas ir reikalingas. Puikiai suvokiame tai, kad augintinio priežiūrai, tam, kad jo gyvenimas būtų komfortabilus ir visavertis būtina skirti labai daug dėmesio. Be jokios abejonės, labai svarbu suvokti tai, kad čia bus itin reikšmingas žmogaus skiriamas laikas ir dėmesys. Verta pastebėti tai, kad pasiruošimas į jūsų šeimą atvykstančiam gyvūnui yra labai svarbus. Būtina apgalvoti ar tikrai galėsite jam skirti pakankamai laiko, kokios bus jo gyvenimo sąlygos? Kokias funkcijas jis atliks jūsų namuose? Kaip mokysis, tobulės? Šie ir kiti klausimai prieš apsisprendžiant priimti gyvūną į savo namus turi būti atsakyti labai aiškiai. Kitu atveju, tiek ir jūs, tiek ir gyvūnas gali pasijusti nejaukiai, nemaloniai. Būtina suvokti tai, kad dėmesys ir artumas šiuo klausimu yra labai svarbus. Jei nesugebėsite skirti laiko, visiškai natūralu, kad negalėsite tinkamai išspręsti ir kitų susiklosčiusių nemalonių aplinkybių. Drąsiai galima teigti, kad ryšys tarp žmogaus ir augintinio gali būti labai artimas ir brangus. Ne veltui šunys labai dažnai yra įvardijami kaip geriausi žmogaus draugai. Be jokios abejonės, ryšys yra kuriamas abipusiu pagrindu. Taigi, tiek jūsų atliekami veiksmai, tiek ir šuns atsakas yra labai svarbūs. Be jokios abejonės, bendrauti ir kurti artimą ryšį labai dažnai padeda skanėstai šunims. Tai ne tik puiki dresūros priemonė, tačiau ir atlygis už paklusnumą, pagalbą, supratimą pačiose įvairiausiose gyvenimo situacijose. Be kita ko, edukaciniai ir pramoginiai žaislai šunims taip pat yra itin svarbūs. Jų dėka yra praturtinama kasdienybė, kartu su jumis turiningai leidžiamas laisvalaikis. Šiuo aspektu negalima pamiršti ir įprastos gyvenamosios aplinkos. Tokie daiktai kaip gultai, dubenėliai šunims maistui ir vandeniui taip pat yra itin reikalingi. Jų dėka yra sukuriama komfortabili kasdienė augintinio aplinka, kurioje jis gali jaustis ramiai ir saugiai. Ekspertai rekomenduoja, kad nuoseklumas ir vientisumas augintiniui yra labai svarbus. Tad prisiminkite, bet kokie pokyčiai gali būti vertinami neigiamai. Sėkmės kuriant darnų tarpusavio ryšį.