Categories
Verslas

Kaip įsirengti jaukią svetainę?

Svetinė – erdvė, kuri tarsi visos šeimos traukos centras, kuriame leidžiame laiką visi kartu, todėl nenuostabu, kodėl šis kambarys daugeliui asocijuojasi su jaukia ramybės oaze. Norint sukurti tokią atmosferą svarbu pasirinkti tinkamai spalvas, medžiagas ir žinoma, kad ne paskutinėje vietoje turi likti svetainės baldai. Nuo jų labai daug kas priklauso.

Moderni svetainėPagalvokite, kokio interjero stiliaus norite savo svetainėje? Jų yra tiek daug. Norėdami išsirinkti, galite peržiūrėti įvairius pavyzdžius internete, interjero žurnaluose ar lankydamiesi svečiuose. Pagalvokite, kas jums gražiausia ir sužinokite, kaip kuriamas toks interjeras. Tiesa, ne visiems svarbus stilius, nes kai kuriems svarbu pasikliauti savo intuicija ir norais. Tuomet sukuriamas unikalus interjeras. Vis dėl to, galima remtis tam tikromis rekomendacijomis dėl spalvų. Jei norite ramios vietos poilsiui, tai rinkitės žemės spalvas ir atspalvius. Labai gerai tinka ruda, geltona, žalia, samanų ir pan. spalvos bei įvairūs jų atspalviai. Jei mėgstate aktyvų gyvenimo būdą arba jums patinka ryškios spalvos, tai svetainėje tiks oranžinė ar raudona spalvos. Tiesa, jų turėtų būti ne per daug, pavyzdžiui, dekoruokite vieną ar dvi sienas, nes šios spalvos gali pradėti erzinti. Galima į namus atsinešti spalvų paletes ir bandyti rasti reikiamą spalvą, kuri jums tinka. Renkantis medžiagas, reikia pagalvoti, ko norite. Kai kurie renkasi natūralias medžiagas, pavyzdžiui, parketą. Kitiems patinka laminatas. Pagalvokite, kokios grindų dangos norite savo namuose? Norėdami sukurti jaukią svetainę, rinkitės šiltų spalvų parketą arba laminatą, o šalia sofos patieskite gražų kilimą. Kai kurie svetainėje įsirengia židinį. Ar gali būti, kas nors jaukiau už ugnies skleidžiamą šilumą? Pagalvokite, kokie daiktai jums asocijuojasi su jaukumu ir įsigykite juos.

Categories
Informacines technologijos

Nešiojamas ar stacionarus kompiuteris?

Šiuo metu be kompiuterio daugelis neįsivaizduoja savo gyvenimo ir darbo, todėl tampa aktualios ne tik kompiuteriu kainos, bet ir kokį kompiuterį rinktis. Vieni pasisako tik už nešiojamojo kompiuterio naudojimą, o kiti teigia, kad stacionarus – pats geriausias pasirinkimas. Kurie teisūs, sudėtinga atsakyti, nes tai priklauso nuo poreikių.

Pakalbėkime apie didžiausius privalumus ir trūkumus, kurie gali padėti pasirinkti tinkamiausią sprendimą. Jei jums reikia kompiuteriu įvairius darbus dirbti įvairiose vietose arba žavi galimybė pasiimti kompiuterį su savimi, tai savaime suprantama, kad jums reikalingas nešiojamas kompiuteris. Jis kompaktiškas ir galėsite jį pasiimti pas draugus, į darbą, į mokyklą ar aukštąją mokymo įstaigą, atostogoms ar paprasčiausiai ramiai įsitaisyti savo lovoje. To padaryti su stacionariu kompiuteriu tikrai nepavyks, nebent pasiryšite visus reikalingus įrenginius nešti su savimi. Pavyzdžiui, nešiojamas kompiuteris vidutiniškai sveria apie 1,5 kg, o stacionarus apie 4 kg. Taigi, galimybė neštis kompiuterį yra svarbus privalumas.

Nešiojamasis kompiuterisDidžiausias stacionaraus kompiuterio privalumas – galingumas. Jei jums reikia galingo kompiuterio sudėtingiems skaičiavimams, duomenų apdorojimui, kompiuteriniams žaidimams ir kt. sudėtingiems darbams atlikti, tai verta galvoti apie stacionarų kompiuterį. Čia matomas ir dar vienas su tuo susijęs privalumas. Stacionaraus kompiuterio galingumą ir našumą galima padidinti lengvai ir ganėtinai nebrangiai, o nešiojamojo kompiuterio taip paprastai nepagerinsite. Štai dėl ko dažnai biuruose, kur dirbami sudėtingi darbai, stovi ne nešiojamieji, o stacionarūs kompiuteriai.