Categories
Grožis ir mada

Plaukų formavimo priemonės: kaip išsirinkti iš gausios pasiūlos?

Kiekvienam plaukų stilistui, nesvarbu, ar jis profesionalas, ar dar tik pradedantysis – mėgėjas, būtinas tam tikras plaukų formavimo priemonių rinkinys. Tam, kad naujam specialistui nebūtų sunku išsirinkti iš gausios šių prekių pasiūlos, verta žinoti pradinį sąrašą jau iš anksto. Jeigu tam tikros plaukų formavimo priemonės nebus jums po ranka – negalėsite kokybiškai bei maksimaliai atlikti savo, kaip kirpėjo ar stilisto, darbo.

Jeigu dirbate salone, kuriame jau yra nemažai kitų stilistų arba pats įmonės vadovas aprūpina darbuotojus visomis reikalingomis darbo priemonėmis, gal ir nereikės sukti galvos, bet, kai dirbate savarankiškai, turite turėti bent minimalias priemones. Pačios svarbiausios plaukų formavimo priemonės yra šios:

  • įvairūs, skirtingo dydžio plaukų segtukai;

  • specialūs smeigtukai plaukams su galvutėmis (buitine kalba paprastai vadinamos „špilkutėmis“);

  • aukštos kokybės plaukų šepečių rinkinys;

  • apsiaustas kirpyklos procedūroms (bus skirtas jūsų klientams). Ši prekė dar kartais vadinama pečių pelerina;

  • purškiamas buteliukas su vandeniu;

  • plaukų juostos ir gumelės;

  • plaukų tiesinimo žnyplės;

Categories
Kiti straipsniai

Ar galimas kondicionierių montavimas daugiabučiuose?

Visi, gyvenantys daugiabučiuose, žino, kad čia taikoma daugiau taisyklių namų remontui ir tam tikriems įrengimams. Vienas jų – oro kondicionierius. Nors vaikštant miestų gatvėmis ant daugiabučių namų dažnai galima pamatyti išorinius kondicionierių blokus, vis dėlto juos galima įrengti ne visada. Aptarkime, ką svarbu žinoti, jei gyvenate daugiabutyje ir norite mėgautis komfortiška vėsa.

Kondicionierių montavimo sąlygos

Remiantis galiojančiais teisės aktais, tokie darbai kaip oro kondicionierių montavimas yra priskiriami statinio paprastajam remontui. Tai reiškia, kad gali būti reikalingas savivaldybės administracijos leidimas įrengti kondicionierių su išoriniu bloku. Tiesa, toks reikalavimas yra taikomas ne visais atvejais, tad verta pasitarti su specialistais dėl šios galimybės konkrečiame name.

Išorinis kondicionieriaus blokas yra tvirtinamas ant daugiabučio namo sienos, o tai – bendro naudojimo objektas. Dėl to būtina gauti kaimynų sutikimą (51 proc. bendrasavininkių). Pastaruoju metu yra naudojama ir kita alternatyva, kai išorinis blokas įrengiamas balkone, tačiau tai reikalauja nemažai vietos.

Atliekant paprastuosius statinio remonto darbus negalima pakenkti statinio išvaizdai, todėl reikia parengti aprašą ir gauti savivaldybės architekto sprendimą, kuriuo pakeitimai yra leidžiami. Geriausia šią užduotį patikėti profesionalams, kurie suderins visus darbus.

Categories
Kiti straipsniai

Geriausios turimos viengulės lovos

Ieškote viengulės lovos? Tai sunkiau, nei manote. Jungtinėje Karalystėje retai rasite lovų, kurios nėra dvivietės arba karališkos. Net ir tradicinių lovų rėmuose greičiausiai rasite tik viengulę lovą. Tačiau jei vis dėlto nusprendėte įsigyti viengulę lovą, prieš ją įsigydami turėtumėte pagalvoti apie keletą dalykų. Jei perkate internetu, pirmiausia turėkite omenyje savo kambario matmenis – daugelyje svetainių nurodomi standartiniai lovų dydžiai, kurie gali būti klaidinantys, nes gali netikti mažesniems kambariams ir miegamiesiems. Be to, lovos paprastai būna tik dvivietės ir karališkojo dydžio, o mažesnių dydžių lovų gali ir nebūti. Kaip ir dvigulių lovų atveju, dauguma viengulčių lovų yra su fiksuotais galvūgalių tipais, o ne sieninės. Viengulės lovos ir specialistų patarimai.

Koks yra standartinis viengulės lovos dydis?

LovosVienas iš sunkumų ieškant tinkamo dydžio lovos yra tas, kad išmatavimai dažniausiai susiję su čiužinio, o ne pačios lovos dydžiu. Viengulė lova paprastai yra maždaug 75 colių ilgio. Tai maždaug 6 coliais trumpiau nei dvigulė lova, nors čiužinio dydis toks pat. Taigi, jei turite dvigulę antklodę ir norite ją naudoti ant viengulės lovos, teks užlenkti kampus ir ji bus šiek tiek trumpesnė. Apskritai viengulės lovos yra maždaug 20 colių pločio, t. y. maždaug tokio pat pločio kaip vidutinė dvigulė lova. Dauguma lovų rėmų yra pritaikyti viengulėms, dvigulėms ir karališkosioms lovoms, nors jei įsigysite lovos rėmą, skirtą karališkajai lovai, pamatysite, kad jis bus nepatogiai platus viengulės lovai.

Categories
Kiti straipsniai

Diskiniai skutikai – paprasčiausias būdas paruošti dirvą

Nors šie įrenginiai naudojami pakankamai neseniai, bent jau mūsų šalyje, tačiau jie spėjo labai greitai išpopuliarėti. Kadangi dėka savo unikalaus veikimo principo bei efektyvumo, jie yra paprasčiausiai nepamainomi ruošiant dirvą. Ir visai nesvarbu, kas joje augo prieš tai. Šie įrenginiai ne tik pašalina augalų liekanas bei jas paskirsto tolygiai, bet ir išpurena pačią žemę. Be to, su jais galima dirbti pakankamai greitai – dažniausiai iki keliolikos ar net keliasdešimties kilometrų per valandą greičiu. O apimamas plotis gali siekti netgi virš dešimties metrų. Kas gerokai palengvina darbą, kuomet tenka apdirbti itin didelius plotus. O jeigu to nereikia, tuomet galima pasirinkti ir mažesnio pločio, bet ne ką mažiau efektyvias alternatyvas. Todėl dabar vos tik nuėmus derlių retas ūkininkas skuba suarti dirvą. Kadangi su šių įrenginių pagalbą darbą galima atlikti žymiai geriau.

Nuo ko priklauso šios technikos kaina?

Finansinis aspektas yra pakankamai svarbus. Ir neretai būtent jis nulemia galutinį apsisprendimą. Tačiau daugelis ūkininkų žino, jog taupyti neverta, ypač, jeigu kalbama apie naują bei modernią techniką. Kadangi jos dėka galima pasiekti žymiai geresnių rezultatų. Ir kiekvienas toks pirkinys tampa savotiška investicija. Diskiniai skutikai taip pat nėra išimtis. Kadangi daugelis jau netgi neįsivaizduoja savo darbo be jų. O ir kainos šių įrenginių nėra tokios jau didelės ir mažesnio pločio variantus galima įsigyti už kelis tūkstančius Eurų. Aišku, didesni ir funkcionalesni gaminiai bus atitinkamai brangesni. Būtent tai labiausiai ir lems galutinę sumą. Nors kažkiek įtakos jai turės ir gamintojo žinomumas. Kuo labiau pažįstamas vardas, tuo ir produktai neretai būna kažkiek brangesni. Kadangi tai siejama su kokybe. Tačiau ši taisyklė galioja tikrai ne visuomet.

Categories
Kiti straipsniai

Specialistai atsako – ar parkingas Kauno oro uoste yra iššūkis?

Parkingas Kauno oro uoste turi daugybę privalumų, tačiau pasitaiko, kad žmonės lieka nusivylę. Jeigu parkavimu rūpinatės pirmą kartą, atsakome, į ką atkreipti dėmesį ir kokių klaidų vengti, kad parkavimasis taptų ne iššūkiu, o malonumu.

Atkreipkite dėmesį į paslėptus mokesčius

Vienas iš didžiausių automobilių parkavimo klaidų yra paslėpti mokesčiai, ir tai yra kažkas, ką reikia žinoti, ypač jei turite mažą biudžetą. Parkingas Kauno oro uoste taip pat gali pateikti tokių staigmenų, todėl būkite budrūs, skaitykite, kas parašyta smulkiomis raidėmis.

Akivaizdžiausias iš jų yra pervežimo iš jūsų automobilio išleidimo vietos į oro uostą kaina. Tačiau į kitus papildomus mokesčius gali būti įtraukti mokesčiai į oro uostą, užsakymo mokesčiai, kredito kortelės mokesčiai, baudos už vėlavimą atvykti ir pakeitimo mokesčiai už užsakymo pakeitimą arba atšaukimą.

Stenkitės būti lankstūs

Nors koronaviruso apribojimai labai sparčiai švelninami ir Kaune jie Jūsų nevaržys, lankstumas yra labai svarbus oro uosto automobilių stovėjimo aikštelėje. Jei domina parkingas Kauno oro uoste, ieškokite užsakymų su aiškia (geriausia nemokama) atšaukimo politika.

Kai kurie paslaugos tiekėjai gali leisti keisti laiką ar atšaukti rezervaciją likus dviem valandoms iki užsakymo, o kiti leidžia tai padaryti tik likus 24 valandoms iki užsakymo. Turėkite omenyje, kad kai kurie žmonės sunkiai susigrąžino lėšas, kai pirmą kartą užklupo pandemija, todėl verta greitai paieškoti apžvalgų svetainėse ir socialinėje žiniasklaidoje.