Categories
Kiti straipsniai

Šunų ir kačių priežiūra

Turbūt daugelis sutiks, kad patys geriausi naminiai gyvūnėliai yra šunys ir katės. Juk tai itin protingi ir ištikimi keturkojai, kurie dėl savo šeimininko padarytų bet ką. Nusprendę auginti naminį keturkojį, galėsite pasirinkti iš daugybės populiarių šunų ir kačių veislių. Visame pasaulyje priskaičiuojama daugiau nei 400 šunų  bei 100 kačių veislių ir jų atmainų. Nors daugelis nori įsigyti mažą kačiuką ar šuniuką, tačiau nepamirškite, kad egzistuoja ir gyvūnu prieglaudos, kuriuose jūsų laukia likimo nuskriausti keturkojai. Suteikite jiems namų šilumą ir jie labiau nei bet kuris  kitas keturkojis pasaulyje jus brangins.

veterinarijos klinikaĮsigijus naminį gyvūnėli, nepamirškite, kad privalote aplankyti veterinarijos kliniką. Nesvarbu ar įsigysite šunį ar katę, jį būtiną nuodugniai apžiūrėti ir ištirti ar gyvūnėlis neserga jokia liga. Juk nenorėtumėme kad artimieji ar draugai užsikrėstų pavojinga liga. Jeigu jūsų gyvūnėlis yra tikrai sveikas privalote pasirūpinti, kad ir ateityje toks išliktų. Tam, kad neužsikrėstų nuo kitų gyvūnų ar aplinkos privalote ji paskiepyti. Veterinarijos klinika teikia paslaugą privalomieji gyvūnu skiepai, kurie apsaugos jūsų augintinį nuo maro, pasiutligės bei panašaus tipo ligų. Egzistuoja ir papildomi skiepai, kurie yra reikalingi kai virusas paplinta tam tikroje teritorijoje. Gyvenant kitų užkrečiamų ligų teritorijoje veterinaras tikrai pasiūlys augintinį paskiepyti reikiama vakcina.

Categories
Grožis ir mada

Psichiatras pataria: psichines ligas gydykite laiku!

Šiandien gana dažnai pasitaiko psichinių sutrikimų, kurie turi būti gydomi nedelsiant. Psichiatras  gali padėti išgydyti tokius sutrikimus: pavyzdžiui, depresiją, neurozę ar anoreksiją. Kai kurie žmonės mano, kad tam gydyti užtenka vien tik valios pastangų, tačiau tai – nėra tiesa: esant psichikos sutrikimams, būtinas gydymas. Geriausiai – kuo skubiau.

PsichiatrasŠiandien gana dažnai pasitaikantis psichikos sutrikimas yra depresija, pasireiškianti dėmesio nekoncentravimu, apatija, energijos stoka, miego ir apetito sutrikimais, nuovargiu, dažnai ir mintimis apie savižudybę. Asmenys, sergantys depresija, gali ne tik mąstyti apie savižudybę, bet ir pabandyti tai įgyvendinti. Deja, skaičiai tikrai dideli – apie pusė sergančiųjų bando tai padaryti.

Nervine anoreksija sergantys asmenys bando palaikyti mažą kūno svorį ar jį mažinti, paniškai bijo sustorėti, nekenčia savo kūno, ir bando bet kokiais įmanomais būdais sulieknėti. Dažnai tai pasireiškia piktnaudžiavimu laisvinamaisiais vaistais, liekninamosiomis tabletėmis, raumenų nykimu, išsausėjusia oda, bendru silpnumu. Sergantys anoreksija paprastai būna prastos nuotaikos, gali būti ir į depresiją panašių požymių, kaip apatija, miego sutrikimai ir t.t. Psichiatras gali padėti anoreksijos atveju,  kuris paskirs tinkamą gydymą.

Categories
Kiti straipsniai

Spintos

Turbūt sunkiai rasime bent vienusnamus, kuriuose nebūtų spintos. Jos šiandien tikrai gali būti labai įvairios, pradedant drabužių spintomis, ir baigiant stumdomų durų sistemomis. Spintos mums padeda susidėti net ir smulkiausius daiktus, ir namai atrodo tvarkingesni ir neapkrauti.

Vis labiau populuarėja spintos stumdomomis durimis. Jas itin patogu įsirengti, jei norima taupant vietą apstatyti namus ar pasidaryti kambario pertvarą. Kai kurie kambariai būna pailgos formos, todėl gana sudėtinga išsiplanuoti kambarį taip, kad būtų jauku ir patogu. Kartais tokios spintos įrengiamos tam, kad būtų galima atskirti kambarį ir „suprojektuoti“ iš vieno kambario du. Tai itin aktualu tiems, kurie gyvena vieno kambario bute, ir susikurti jaukią aplinką: stumdomomis durimis atskirti miegamąjį ir gyvenamąjį kambarį. Kaip jau minėta, stačiakampio formos kambarį gana sudėtinga apstatyti taip, kad būtų jauku, todėl tenka imtis įvairių gudrybių.

Categories
Logistika

Akumuliatoriai: kaip pasirinkti tinkamiausią?

Šiandien akumuliatorių pasiūlos gausa tikrai stebina. Dažnas vairuotojas stveriasi už galvos ir klausia: kokį būtų geriausia pasirinkti? Akumuliatoriai – tikrai svarbūs visiems vairuotojams, besirūpinančiais savo automobiliu. Nors akumuliatoriai tarnauja gana ilgą laiką, tačiau karts nuo karto tenka juos pasikeisti.

akumuliatoriaiJei atėjo toks laikas, kai automobilio akumuliatorius „išėjo atitarnauto poilsio“, laikas pasvarstyti apie naujo akumuliatoriaus įsigijimą. Taigi, kokį reikėtų pasirinkti? Žinoma, jį reikėtų rinktis pagal automobilio markę, tačiau, kokį gamintoją pasirinkti? Jų taip pat yra pakankamai daug, todėl išvardysime kelis gamintojus, kurių parduodami akumuliatoriai labiausiai perkami Europoje ir užtikrinantys gerą kokybę bei ilgaamžiškumą.

Categories
Grožis ir mada

Nakties karalienė

Kiekviena moteris nori būti seksuali, geidžiama ir moteriška. Ne paslaptis, kad pasitikėjimo savimi gali pridėti tinkamai parinkti drabužiai. Seksualūs apatiniai, maudymosi kostiumėliai ar naktinukai gali gerokai kilstelėti moters savivertę ir pradžiuginti mylimąjį.

drabužiaiNaktinukai siuvami iš pačių įvairiausių natūralių bei dirbtinio pluošto audinių, o spalvų ir modelių gausa nustebins net reikliausią klientę. Ko gero, kiekviena moteris svajoja turėti prabangius natūralaus šilko naktinukus. Ne veltui šilkas tituluojamas audinių karaliumi ir iki šiol laikomas prabangos preke. Jis tobulai priglunda prie kūno lyg antroji oda ir yra nepaprastai malonus liesti. Šilkas pasižymi puikiomis termoreguliacinėmis savybėmis: vėsina, kai karšta ir šildo vėsiu oru. Neįtikėtina tai, kad plonytis šilkas yra net penkis kartus šiltesnis už medvilnę. Drabužiai iš šilko nepaprastai lengvi ir švelnūs, todėl nealergizuoja ir nedirgina net pačios jautriausios odos. Labai svarbu tai, kad šilkas leidžia kūnui kvėpuoti ir puikiai sugeria prakaitą, todėl miegas su šilkiniais naktinukais visuomet bus karališkas.

Nepatyrusi akis šilkinius naktinukus gali lengvai supainioti su panašiai atrodančiais, bet siūtais iš sintetinių medžiagų, pavyzdžiui poliesterio, elastano. Nors miego rūbai iš sintetinių audinių atrodo puikiai ir dailiai blizga, bet tokie naktinukai nesugeria prakaito, gali sukelti įvairias alergines odos reakcijas, o jais vilkint kūnas nekvėpuoja.