Categories
Kiti straipsniai

Kad reikalingas asmens bankrotas praneša 8 ženklai: nepraleiskite jų!

Jei jums sunku sudurti galą su galu arba pinigų pabaigoje liko per daug mėnesio, galbūt turėtumėte pagalvoti apie bankroto bylos iškėlimą. Skirtingai nei kalba mitai, fizinio asmens bankrotas tikrai ne pasaulio pabaiga, tačiau jis turi būti paskelbiamas atsakingai.

Štai į ką, mūsų nuomone, turėtumėte atkreipti dėmesį:

1. Yra daug priežasčių, kodėl susiduriate su finansiniais sunkumais.

Asmens bankrotas neateina iš niekur. Galbūt praradote darbą ir negalite susirasti kito arba kažkas iš jūsų šeimos turi sveikatos sutrikimų, kurių draudimas neapdraus. Galbūt išsiskyrėte ir vis dar turite tokį patį išlaidų lygį, turėdami tik vienas pajamas. Galbūt turėjote staigų, netikėtą brangų remontą, o tai reiškia, kad negalite sau leisti mokėti nuomos.

Paprastai yra priežastis būti skolingam, ir retai tai būna tokie dalykai kaip maksimaliai išnaudoti kredito korteles per šventes arba išleisti pinigus naujam automobiliui ar dizainerių kurtiems drabužiams. Priešingai populiariai nuomonei, yra daug priežasčių, kodėl žmonės pateikia pareiškimą dėl bankroto, o prabangos prekių pirkimas arba lengvabūdiškas pirkimas kreditinėmis kortelėmis atsiduria sąrašo pabaigoje.

2. Išleidote savo santaupas.

Jūs jau išleidote savo santaupas sąskaitoms ar namų ūkio išlaidoms, o ne tam, kad išleistumėte savo vaikus į koledžą ar savo ateičiai? Tai vienas svarbiausių ženklų, kurie įspėja kad reikalingas asmens bankrotas.

Categories
Informacines technologijos

Pašarai karvėms – ar verta gaminti patiems?

Karvės pašaro racioną turi sudaryti subalansuotas maistas. Dalis maisto turi būti žolinis, o kita dalis gali būti ir kombinuotieji pašarai (kombikormas). Svarbu atrasti tinkamą abiejų pašarų rūšių balansą. Akivaizdu tik tai, kad vien tik žoliniais pašarais besimaitinantys galvijai neduoda tiek naudos, kiek taikant įvairesnę mitybos schemą. Reikalingi itin kokybiški pašarai karvėms (kombikormas), kurie papildytų žolinę dietą, tačiau visada atkreipiant dėmesį į veislės ypatumus, taip pat ir priemilžio kiekius. Bet apie viską iš eilės.

Ar galima kombinuotus pašarus pasidaryti patiems?

Patyrę ūkininkai žino, kad kokybiški kombinuoti pašarai yra gaminami iš 7-10 skirtingų elementų. Grūdai sudaro tik apie 70 proc. tokio pašaro. Kitos medžiagos yra baltymai, mikroelementai ir vitaminai. Karvės su maistu turi gauti kalcio, geležies, vario, natrio, chloro, kalio, kobalto ir kitų elementų, kurių paprastai natūralioje gamtoje yra labai mažai. Be to reikia žinoti tikslius kiekius, kad kažkurio elemento perteklius neatsilieptų karvės virškinimo sistemai ir priemilžiui. Dėl šios priežasties pašarai karvėms turi būti gaminami profesionaliai, o ne mėgėjiškai. Susimaliau grūdų, iš akies įbėriau miltelių su vitaminas ir padaviau karvėms – tiesus kelias į ligas ir suprastėjusį priemilžį. Tik labai dideli ūkininkai, auginantys skirtingas kultūras ir turintys šiuolaikiškas technologijas kombikormo gamybai gali pasigaminti kokybiškus kombinuotus pašarus. Kitu atveju geriau tiesiog tokius pašarus įsigyti.

Categories
Kiti straipsniai

Trimerio pjovimo valas vejos priežiūrai ir teritorijos tvarkymui

Paradoksalu, tačiau nedidelėse ritėse parduodamas trimerio pjovimo valas yra vienas svarbiausių šio įrankio komponentų. Būtent dėl to specializuotose parduotuvėse ir internete galima rasti itin platų šių valų pasirinkimą. Kiekvieno tipo valas turi savo paskirtį ir užtikrina lengvą bei patogų darbą, todėl naudinga žinoti, kokį valą reikėtų rinktis.

Apvalus ar kampuotas trimerio pjovimo valas?

Profesionalūs konsultantai visada pasirengę padėti pirkėjams. Jie patars, kokį valą rinktis, tačiau pasirinkimo principus naudinga žinoti ir pačiam. Be to, daugelis konsultantų gali siūlyti apvalų valą, nes jis yra populiariausias tiek tarp mėgėjų, tiek tarp profesionalų.

Apvalus trimerio pjovimo valas puikiai tinka kasdien prižiūrimos vejos pjovimui. Jei pieva labiau apleista, rinkitės storesnį apvalų valą, tačiau jei joje yra ir storesnių aukštų žolių ar krūmelių, ieškokite kampuoto profilio valo. Jis netiks preciziškam teritorijos tvarkymui, tačiau nupjaus net ir storesnius stagarus. Tokie valai naudojami teritorijų valymui.

Kampuotam priskiriamas ir žvaigždės formos profilis. Toks valas yra itin aštrus, tačiau jį naudojant reikia itin vengti akmenų ar kitų kliūčių, nes dėl to valas greitai nudyla. O labiausiai apleistoms teritorijoms, kai reikia pašalinti ir sumedėjusias šakeles, reikėtų naudoti dantytą trimerio valą. Taigi, jei norite sutvarkyti apleistą sodo sklypą, jums gali prireikti ir keleto rūšių valų trimeriui.

Categories
Kiti straipsniai

Tobulas kombainas Jūsų ūkiui: kaip jį išsirinkti?

Dėl daugybės technologinių patobulinimų ir naujovių žemės ūkio technikos srityje daugelis atstumiančių ir daug laiko reikalaujančių užduočių dabar tapo greitesnės ir tikslesnės. Naudojama vis modernesnė žemės ūkio technika: pažangūs traktoriai, efektyvūs diskiniai skutikai ir dar daugiau.

Vienas labiausiai varginančių darbų – derliaus nuėmimas – visiškai pasikeitė, kai rinkai buvo pristatyti kombainai. Kombainas buvo naujove prieš ištisus dešimtmečius, o dabar tai – būtinybė. Naujieji kombainai yra dar galingesnės mašinos, aprūpintos daugybe naudingų funkcijų ir sukurtos taip, kad būtų ergonomiškos, kad galėtumėte dirbti kartu su savo mašina. Kaip pasirinkti idealų kombainą Jūsų ūkiui?

Gerai parinkta kombaino

Didelė dalis renkantis tinkamą kombainą yra užtikrinti, kad mašinoje būtų tiek energijos, tiek valymo plotas, kurio reikia jūsų darbui. Norėdami tai padaryti, turite atkreipti dėmesį į klasę (tinkamą klasę turi turėti ne tik Jūsų kombainas, bet ir traktoriai ir kita žemės ūkio technika). Paprastai kuo didesnė kombaino galia, tuo aukštesnė jo klasė. Tačiau tai ne tik keičiasi dėl sparčių naujovių, bet ir kiekvienas gamintojas yra linkęs savo mašinas klasifikuoti skirtingai, o kartais sukuria modelius, kurie tikrai netinka nė vienai klasei.

Tinkamas pajėgumas

Auksinė taisyklė – užtikrinti, kad kombainas turės našumą, kuris niekada nebūtų didesnis nei gali atlaikyti grūdų pjaunamoji. Mašinos priekyje (kur prasideda darbas) esančios surinkimo sistemos yra labai svarbios bendram kombaino naudojimui.

Categories
Grožis ir mada

Žaliosios erdvės misija mūsų namuose

Kaip patalpose yra kuriamos žaliosios erdvės?

Vazoninės gėlėsDrąsiai galima teigti, kad gamta mums gali būti labai svarbi ne tik atvirose zonose, tačiau, ir uždarose patalpose. Gerai žinome tai, kad auginti pačius įvairiausius augalus mėgstame bemaž kiekvienas iš mūsų. Turbūt, būtų sunku surasti namus, kuriuose nebūtų nei vienos vazoninės gėlės. Be abejo, jos šiuo klausimu yra pačios populiariausios. Būtina suvokti tai, kad pastarosios gali būti labai skirtingos. Kambarinės gėlės gali būti tiek labai lepios, tiek ir nereikalaujančios itin didelio dėmesio. Šiuo atveju, yra išskiriamos net keturios, geriausiai žinomos jų kategorijos. Tai gali būti lapinės, žydinčios gėlės, sukulentai arba kaktusai. Verta pastebėti, kad dažnas augalų mylėtojas viena kategorija tikrai neapsiriboja. Dėka visa to, namuose yra kuriamos unikalios gėlių kompozicijos, kurios erdves paverčia kur kas jaukesnėmis ir malonesnėmis leisti savo laiką, poilsiauti ar net dirbti. Be jokios abejonės, žalieji namų kampeliai yra būtini ne tik dėl to, kad kurtų gražius vaizdinius, tačiau ir tam, kad oras namuose taptų kur kas sveikesniu ir švaresniu. Gerai žinome, kad augalai yra gyvybės šaltinis. Gi, patys didžiausi miškai pasaulyje, tokie kaip Amazonė yra minimi, kaip mūsų planetos “plaučiai”. Dėl šios priežasties, visiškai natūralu, kad kiekvienas augalas taip pat gali prie viso to prisidėti. Gerai žinome tai, kad priklausomai nuo pasirinktos rūšies ir jai būdingų savybių, vieną ar kitą augalą galima auginti bemaž visose patalpose. Kad ir kaip ten bebūtų naudingiausia, kad pats didžiausias jų kiekis būtų ten, kur praleidžiate daugiausiai savo laiko. Tikėtina, kad tai gali būti miegamasis ir svetainės zona. Drąsiai galima teigti, kad gėlių pasirinkimo asortimentas rinkoje yra labai platus. Tad, išsirinkti jums labiausiai tinkančius ir patinkančius augalus gali būti tikrai ne taip paprasta. Būtina suvokti tai, kad žalieji kampeliai atrodo nuostabiai tuomet, kai jie tampa itin įvairiapusiški. Tai yra, kad juose galima pastebėti net kelių rūšių kambarines gėles. Tarkime, tarp lapinių būna padedamos žydinčios gėlės, prie visa to, kompozicijas kurti padeda ir sukulentai ar kaktusai. Būtina suvokti tai, kad mylėti geles ir jomis rūpintis yra labai gera. Gamta mūsų kūnui ir sielai suteikia ramybės, padeda atsikratyti nereikalingo streso, malšina įtampa ir leidžia pamiršti kitas neigiamas emocijas, kurias dažnas iš mūsų patiriame kasdien.