Categories
Kiti straipsniai

Veterinaras Vilniuje pataria, kaip apsaugoti šunis nuo erkių

Erkės yra bene bjauriausi parazitai, kurie platina sunkias ligas. Šios gali būti pavojingos tiek mums, tiek mūsų augintiniams. Veterinaras Vilniuje primena, kad erkės išlieka pavojingos praktiškai visus metus, tačiau ypatingą dėmesį augintinio saugumui turite skirti ankstyvą pavasarį, orams sušilus.

Būkite atsargūs – erkės perneša mirtinai pavojingas ligas

Erkės tiek žmogų, tiek gyvūną gali užkrėsti įvairiomis ligomis: borelioze, erkiniu encefalitu, anaplazmoze, babezioze, erkine dėmėtąja šiltine ir kt. Skaičiuojama, kad naminiams gyvūnams gresia apie 15 susirgimų nuo erkių. Augintiniams pavojingiausia ir daugiausiai bėdų sukelianti erkių platinama liga yra babeziozė. Deja, jei liga nepastebima laiku, gyvūnas gali nugaišti vos per kelias dienas. Tiesa, veterinarai ramina, kad laiku pastebėjus erkės įkandimą arba pirmuosius susirgimo požymius, gyvūną pavyks išgelbėti. Siekiant išvengti minėtųjų bėdų, būtina imtis profilaktinių priemonių, kad apsaugotumėte gyvūną nuo mirtino erkės įkandimo.

Populiariausios apsauginės priemonės

Nuo erkių pernešamų ligų gyvūną apsaugo įvairios priemonės. Populiariausias sprendimas – specialūs lašiukai, aerozoliai ir antkakliai. Visais atvejais, dėl konkrečios priemonės, tinkamiausios jūsų situacijoje, verta pasitarti su veterinarijos gydytoju.