Categories
Verslas

Rosas, Reičel ir skalbiniai

Ieškodami skalbimo masinu remontas Vilniuje, tikriausiai ieškote pagalbos nuosavai skalbimo mašinai. Nors Vilniuje tokių dalykų jau irgi kai kur yra, tačiau apskritai viešos skalbyklės mūsų krašte nėra populiarios. Jeigu mėgote prieš 20 metų kultiniu laikytą serialą "Draugai", tuomet žinote ir kaip susiję Reičel, Rosas ir skalbyklė… Ir kaip atrodo tos viešos amerikietiškos skalbyklos.

Populiariame seriale – kitoks skalbyklių modelis nei Lietuvoje

Visų pirma, daugiabučiai Amerikoje atrodo puikiai, ir žmonėms nekelia nei nuobodulio nei streso. Antra, ten visada pritaikyta ir išvystyta infrastruktūra. Visiškai normalu, jeigu tame pačiame pastate yra netgi kavinė, o taip pat ir vieša skalbykla. Kuomet pastate daug žmonių, visai verta pasinaudoti vieša skalbykla, ir nesukti galvos dėl savos, nepirkti sau jos. Aišku, Lietuvoje atitikmuo galėtų būti bendrabučiai. Tačiau ten dalintis reikia viskuo: ir virtuve, ir dušu. O čia tik skalbyklomis. Prieš 20 ar 30 metų rodytame seriale matėme ir tokią skalbyklą namo rūsyje, ir neįprastas skalbykles: kuomet skalbiniai sudedami per viršų. Kita vertus, pas neretą iš mūsų namuose tada dar sukdavosi keistą katilą primenanti skalbimo mašiną "Riga", kuomet "Draugų" personažai jau skalbė tokiose skalbimo mašinose.

Ką Rosas ir Reičel veikė skalbykloje?

Categories
Verslas

Kaip žemės ūkio technika modernizavo darbus

Seniau žmonės šieną grėbdavo grėbliais į didelius kūgius, kuriuos vėliau tempdavo į svirnus ar kompostus. Dabar ruloniniai presai žmogaus darbą yra pakeitę efektyviu procesu. Tas pats atsitikę ir su kitais žemės ūkio darbais, dėl kurių žmonėms nebereikia lenkti nugaros, o visi darbai akimirksniu tampa nudirbti.

Primityvusis žemės ūkis – palaima ar vergija?

Kol nebuvo išrastos sienapjoves ir kita žemės ūkio technika, visi įsivaizduojame žmones lenkiančius nugarą, dirbančius labai didelius krūvius. Kad žmogus tam neskirtas, jausta nuo pat pradžių, todėl ir pagalbinių įrankių (kuo seniau, tuo primityvesnių), ir įvairių gyvulių pasitelkta žemės ūkiui. Tačiau ar pagalvojame, kas buvo anksčiau? Pirmykštę žmoniją vadiname neišsivysčiusia, tačiau dar anksčiau žmonės juk neturėjo triūsti laukuose. Porą valandų per dieną skirdavę maisto paieškoms, visą kitą laiką galėjo ilsėtis, džiaugtis gyvenimu, būti su savo gentimi. Vėliau atsiradęs žemės ūkis viską pakeitė. Žmogus tapo nuolatos aprūpintas maistu ir tai tarsi išsprendė jo pagrindines problemas. Tačiau deja paaiškėjo, kad dėl to jis turėjo visą savo laisvą laiką atiduoti darbui. Taigi, progresas pareikalavo kelis tūkstančius metų trukusios aukos laiko…

Iš vergijos išlaisvino moderni žemės ūkio technika

Categories
Verslas

Kur įsigyti automobilių dalių pigiau?

Automobilių dalių kainos tikrai ne visada yra tokios, kokių tikimasi, tad nieko keisto, kad dažnu klausimu tampa tai, kur jų būtų galima įsigyti pačia palankiausia kaina. Autodalys šiuo metu yra siūlomos ne vien tik automobilių servisuose, tad visada yra galimybė rasti tokių pasiūlymų, kurie padėtų sutaupyti pinigų. Taigi, kur dar galima įsigyti automobilių dalių?

Vis dažnesniu pasirinkimu tampa internetinės parduotuvės, kuriose reikalingų prekių paieška gali būti dar greitesnė ir paprastesnė. Visai nesvarbu, kokios konkrečios automobilių dalys jus domina, galėsite tiesiog pasinaudoti internetine paieška, ir netrukus rasite pačias palankiausias pasirinkimo galimybes. Internetinių parduotuvių, kuriose siūloma įsigyti automobilių dalių, šiuo metu tikrai nestinga, taigi, kiekvienu atveju rasite pačius palankiausius pasirinkimus.

Palanku ir tai, kad autodalys internetu paprastai kainuoja dar pigiau nei fizinėse pardavimo vietose, o palyginti nustatytas kainas visada yra labai paprasta. Jums tereikia pasidomėti, kokiose internetinėse parduotuvėse dominančios automobilių dalys yra parduodamos pačia geriausia kaina, ir netrukus galėsite priimti vienokį ar kitokį sprendimą.

Categories
Kiti straipsniai

Pakalbėkime apie grindis ir jūsų biudžetą

Kai biudžetas turi savo rėmus, kokias grindis geriausia kloti naujuose ar atnaujintuose namuose? Kuo skiriasi vinilinės grindys, medinės, PVC danga ir kitos? Apie viską – po truputį.

Pigu ir praktiška – vinilinės grindys

Štai Bronius pasakoja, kad atrestauravęs labai seną namą, remontą sugebėjo padaryti tikrai pigiai. „Uošviai norėjo, kad viską daryčiau taip, lyg tai stovėtų amžinai. Jeigu dėti grindis – tai kad laikytų 100 metų, jeigu stogą – tai iš geriausių čerpių, bent pusšimčiui metų. Tačiau aš sakiau – viskas laikina. Darysiu ne šimtui metų, bet ir ne pusmečiui. Pakaks 10 ar 15 metų, ir jau norėsis kažko kito, naujo, o gal net išvis čia negyvensime, kelsimės kitur. Todėl padariau remontą tikrai nebrangiai, o atrodo jis puikiai. Kai kurie žmonės neturi jokio skonio pajautimo, jiems svarbu, kad tik būtų amžina ir brangu. O kad viskas tarpusavy nedera, atrodo siaubingai, jiems tai nerūpi. Mes su žmona turėdami puikų estetinį supratimą labai nebrangiai viską padarėme. Ant senų nebaigtų daryti grindų sudėjome medienos drožlių plokštes. Ant jų sudėjome puikią PVC dangą. Dabar ji kitaip vadinama, tai vinilinės grindys. Atrodo kaip nuostabi medžio imitacija, kokybė nepriekaištinga. O laikys tikrai ne pusmetį, o bent 10 metų. Paskui atsibos – pakeisime“, – pasakoja vyras.

Laminatas – šiek tiek brangiau