Vargas su sena dujine virykle

Sena dujinė viryklė gali tapti ne draugu, padedančiu virtuvėje, o erzintoju ir priešu. Dėl to senų dujinių viryklių remontas tikrai turėtų būti atliekamas kiekvienuose tvarkinguose namuose.

Netolygi dujų srovė

Kaip apie savo seną dujinę viryklę pasakojo Ona, simptomai tokių dujinių panašūs, todėl ir viryklių remontai nelabai tarpusavyje skiriasi. „Manau, kad mano turima dujinė viryklė yra gana panaši į daugybę kitų viryklių ir su ja viskas vyksta panašiai kaip ir su kitomis. Taigi, visų pirma, atsiranda pirmasis nemalonumas – netolygi dujų srovė. Nors viskas ir sureguliuota tvarkingai, tačiau kai kuriuose degikliuose duoda labai mažą srovę, o kituose didelę. Jausmas, kad kažkas kažkur būtų užsikimšę ir nepraeitų, o gal užspausta. Kyla klausimas, ar toks propano dujų naudojimas tuomet apskritai yra saugus. Ir nėra kaip su tuo kovoti. Arba gali labai sumažinti srovę, ateinančią nuo baliono, arba padidinti. Padidini – gerai ten, kur būdavo mažiausiai, blogai ten, kur būdavo daug. Ir atvirkščiai sumažinus. Taigi, norisi, kad viskas būtų kur kas paprasčiau, mažiau tokių keistų problemų ir netikėtumų, bet visgi jų pasitaiko. Tada tenka ieškotis meistro ir remontuoti“, – sako moteris.

Neužsidega automatinis degtukas

Kita problema, kuri taip pat dažnai ištinka senas dujines virykles – tai automatinio degtuko problemos. Pirmiausia neužsidega viršuje, tenka naudoti kokią nors pridegimo sistemą. „Kur kas nepatogiau, kai tenka su degtuku prideginėti orkaitę. Man visada skaniau maistas, keptas dujinėje, o ne elektrinėje orkaitėje, nes liepsna suteikia kažkokį kitokį kepimą, net tarsi tas dūmo kvapas kaip nuo grilio atsiranda. Bet kai negali pati užsidegti orkaitė, tenka kišti ilgiausią degtuką, pasijunti tikrai gana atsilikusiu žmogumi“, – sako Ona.

Svyla orkaitė

„Tačiau čia dar ne viskas su orkaite. Priklausomai nuo to, ar pavyksta naudotis elektriniu degtuku, ar ne, gali atsirasti svilimas orkaitėje. Dviejų tipų. Pirma, kai svyla nežinia kas ir nežinia kur. Imi kepti savo vanilinį desertą, bet užuodi tik smalkes, o ne vanilę. Turbūt kažkur kažko būna prikritę ar pritiškę, to dalyko nesimato išoriškai, todėl jis paslapčia rūksta. Kitas tipas – kai netolygiai pasiskirsto šiluma ir tiesiog neįmanoma neiškepti ko nors neprideginus. Tai man asmeniškai blogiausia, kas gali būti. Gali kiek tik reikia dirbti, stengtis, tobulinti receptą, valandą plakti kiaušinio baltymus iki standumo, ir nieko iš to nebus“, – kalba moteris.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *